Inzichten willen delen en anderen willen helpen

Leestijd: 2 minuten

De neiging om mijn inzichten te delen met anderen is groot. De neiging om anderen te wijzen op hun ‘denkfouten’ is groot. De neiging om anderen te helpen is groot. Maar… het is allemaal ego. Ego, ego en nog eens ego. Ik wil er zelf namelijk iets uithalen: bevestiging, lof, aardig gevonden willen worden, aanzien, autoriteit, status, whatever… En dat is wat ik mijn hele leven al doe, hetzij in andere vormen.

Het punt is dat je niemand kunt helpen zolang je nog in dezelfde situatie zit als de ander. Volgens mij heeft Jed McKenna dat ergens geschreven in een van zijn boeken. Helder en logisch. Daarnaast is de kans dat ik ‘het niet goed zie’ en ‘mis heb’ ook flink aanwezig aangezien ik nog steeds projecteer en interpreteer. Met andere woorden, het kan lijken alsof ik ‘het goed heb’ maar gezien mijn huidige staat is en blijft het gissen – waarschijnlijk altijd, haha. Tenslotte, wie wil er nu werkelijk geholpen worden? Ik bedoel echt geholpen worden. We zeggen allemaal dat we willen ontwikkelen, maar we willen liever vasthouden aan onze verhalen en ideeĆ«n over wie we zijn, en daarop voortbouwen. Niemand wil zijn wereld afbreken. Waarom zou je ook?

Online marketing & zoekmachine optimalisatie

Ik heb veel ervaring op het gebied van online marketing en daarmee ook op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Daar ben ik ook goed in al zeg ik het zelf šŸ™‚ Punt is dat er met zoekmachine optimalisatie en het delen van inzichtenĀ an sich niets mis mee is, tenzij het een doel op zich wordt. En dat is nu precies wat er bij mij aan de hand is.

Ik wil zo veel mogelijk bezoekers, zo veel mogelijk inzichten en ‘kennis’ delen. Ik wil aanzien, macht en autoriteit van anderen. En ik denk te weten hoe ik dat kan bereiken. Althans, dit is wat ik allemaal geloof. Maar dit is niet wat ikĀ werkelijk wil. Ik ben echt zo klaar met deze onzin, omdat het me de afgelopen 10 jaar werkelijk niets heeft gebracht. Ik heb eigenlijk alleen maar in een behoeftige modus gezeten waarbij ik continue op zoek was naar ‘iets’. En mijn conclusie is: het werkt niet. Sterker nog: het werkt averechts.

Dus heb ik voor nu besloten geen Google Analytics te installeren en ook geen Google Search Console te koppelen aan mijn website. Natuurlijk gaat het niet om deze diensten van Google, maar om mijn gedrag en wat ik er mee denk te bereiken. Voor nu voelt het wel goed om hiervoor te kiezen. Dan kan ik het later wel op papier onderzoeken wat ik precies geloof en waarom.

Op mijn oude website, die ik voor onbepaalde tijd gesloten heb, was ik achteraf gezien alleen maar met anderen bezig op allerlei manieren. Deze website is er primair op gericht om mijzelf een platform te geven om mijzelf uit te drukken hoe ik dat wil op enig moment. Dat ik kwijt kan wat er in mij leeft. Deze website is van mij, voor mij, door mij en gericht aan mij. ~ lzv