Mijn drive lijkt terug en het innerlijk vertrouwen lijkt toe te nemen

Leestijd: 2 minuten

12:00 – Vannacht heb ik niet echt lekker geslapen omdat ik redelijk veel spanning en onrust voelde. Het lijkt er dan op dat ik weinig gronding heb in mijn slaap en veel in mijn hoofd zit, wat weer wordt versterkt door het feit dat ik mijn ogen dicht heb. Vanaf het moment dat ik mijn ogen open en bewust wordt van mijn omgeving zak ik meer in mijn lichaam, alleen is dat vaak lastig als je jezelf uit een (diepe) slaap moet halen, te meer dat het tegennatuurlijk voelt.

Aan de andere kant merk ik dat ik opgewekt en positief gestemd ben. Ik ben bezig met het oplossen van mijn afhankelijkheid naar mannen en heb tegen een vriend die mij helpt met mijn ontwikkeling het e.e.a. teruggeven over wat ik in ons contact zie, hoe ik het ervaar, welk gedrag ik bij mijzelf bespeur en wat ik vind van zijn manier van zelfonderzoek leren. Natuurlijk is dit allemaal onwaar vanuit absoluut perspectief, maar het voelt goed om voor mijzelf op te komen en mijn mening te geven over hoe ik het zie en tegen dingen aankijk.

Ik heb dan ook besloten dat ik vanaf nu af aan niets meer zomaar van iemand aanneem. Niks! Natuurlijk kan ik een gesprek voeren over ditjes en datjes, maar als het gaat over onderwerpen gerelateerd aan zelfonderzoek, non-dualiteit, persoonlijke ontwikkeling, etc. dan wil ik bewijzen zien. Simpel voorbeeld is dat ik die vriend die anderen zelfonderzoek leert heb gezegd dat ik het vermoeden heb dat geen van de mensen die hij zelfonderzoek heeft geleerd effectief zelfonderzoek kan doen. Ik wil bewijzen zien. Laat maar een uitwerking zien, dan kan ik het zelf beoordelen. Daar ben ik op dit moment prima toe in staat.

“Effectief zelfonderzoek resulteert in het oplossen van de vraag/stelling, wat begint met het stellen van de juiste vraag. Na grondig onderzoek wordt het stellen van de vraag onzinnig en betekenisloos. Ik heb immers doorzien dat de vraag en daarmee ook het antwoord niet bestaat. Het zoeken naar antwoorden is nutteloos, tijdverspilling en wijst op de behoefte het ego te ontzien. Stel de juiste vraag en herhaal.” ~ lzv

Verder heb ik mijn (oude) drive weer terug lijkt het. Ik begin steeds meer innerlijke vertrouwen op te bouwen dat wat ik aan het doen ben voor mij werkt en dat ik er werkelijk iets mee kan bereiken, namelijk het oplossen van mijn eindeloze hoeveelheid vragen, blokkades en problemen. Oftewel, de realiteit gaan accepteren zoals die daadwerkelijk is.

Mijn focus ligt op dit moment bij het onderzoeken van de werking van de hersenen: het bewustzijn, het onderbewustzijn, het onbewuste, het emotionele brein, het autonome zenuwstelsel, de thalamus, de amygdala, de hippocampus en de neocortex en hoe deze hersendelen met elkaar samenwerken en hoe ze invloed hebben op de beslissingen die ik maak. Kortom, interessante materie 🙂

En ik geniet echt van deze website merk ik. Ik vind het geweldig dat ik hier gewoon kan spuien wat ik wil (weet niet of dit correct Nederlands is, haha). Gewoon lekker vrij zijn, vrij voelen en dat wat ik interessant vind publiceren en de wereld inslingeren. Het maakt niet uit, yes! ~ lzv