Mijn nieuwe website

Leestijd: 2 minuten

10:00 – Vannacht heb ik redelijk goed geslapen. De afgelopen twee dagen (zondag en maandag) ben ik zo enorm gefocust geweest op mijn oude website en mijn nieuwe website wat tot extreme lichamelijke spanning heeft geleid. Ik zou en moest wat met mijn oude website doen en een nieuwe website (deze) maken.

Op mijn oude website staat heel veel informatie over spiritualiteit, ontwikkeling en zelfonderzoek, maar ik ben tot het inzicht gekomen dat ik de laatste 10 jaar geen echt zelfonderzoek heb gedaan. Ik ben met van alles bezig geweest en zou het nu omschrijven als ‘het bestuderen van het ego’ of ‘het zoeken naar redenen/oorzaken voor mijn problemen’ of ‘het beschrijven van ervaringen’. Natuurlijk heb ik mezelf de afgelopen 10 jaar wel ontwikkeld als mens, alleen niet op het gebied van zelfonderzoek. Het doen van zelfonderzoek heb ik echt verkeerd aangepakt, terwijl ik in de veronderstelling was dat ik het goed deed. Wat een grap zeg. Ik was bijna alleen maar gericht op BUITEN BUITEN i.p.v. BINNEN BINNEN.

CTRL+ALT+DELETE of offline halen?

Hoe dan ook, ik wilde mijn oude website eerst volledig verwijderen, zeg maar CTRL+ALT+DELETE, haha. Uiteindelijk heb ik dat niet gedaan omdat ik ‘inner-weet’ dat het voor nu niet ‘klopt’. In plaats daarvan heb ik de oude website offline gehaald. Prima voor nu. De eerste reden waarom ik dat heb gedaan is dat ik mij schaam voor wat ik allemaal op mijn oude website beweer. Natuurlijk kan en mag ik fouten maken, maar als ik de artikelen nu teruglees is het vooral de arrogantie van mijzelf en het ‘denken te weten’ wat me zo stoort en waar ik me nu voor schaam. Daarnaast wil ik anderen geen ‘foute informatie’ geven waar ze in wezen niets aan hebben en hen zelfs de verkeerde kant op stuurt. Het is al lastig genoeg om naar het onnoembare te wijzen, de spreekwoordelijke ‘vingers die naar de maan wijzen’, maar ik wil niet diegene zijn die naar Jupiter of Saturnus wijst. Dat kan ik niet verdragen, vandaar dat mijn oude website offline is.

Tegelijkertijd heb ik deze nieuwe website gemaakt om alles over mijn met nieuwe energie ingeblazen zoektocht kwijt te kunnen. Om letterlijk alles te kunnen zeggen en schrijven wat ik wil. Geen mitsen en maren meer.  Ik heb daarom besloten om alles anoniem te houden zodat ik mijzelf een vrijbrief geef om te spuien wat ik maar wil. Ik merk namelijk dat ik mijzelf anders toch inhoud wat betreft ik schrijf. Ik vind het dus duidelijk nog belangrijk wat anderen van mij vinden, haha. Nou ja, voor dit moment ook wel prima. ~ lzv

3 reacties op “Mijn nieuwe website

 1. Wat jammer dat je geen contact onderhoudt via deze website, of liever gezegd dat je niet reageert op berichten.
  Lees je evt. berichten wel? Lees je andere “verlichtingsverhalen”?
  Ik stel continue vragen, elk moment van de dag. Ook aan zogenaamde “wakkere” mensen. Het lijkt erop dat ik zowat de enige ben met vragen. Ik krijg antwoorden zolang het in hun straatje pas. Een heilig huisje is wanneer ik de vrije wil en/ of voorbestemdheid ter sprake breng. Dan wordt t stil. Ze hebben zichzelf ontdekt en t gevoel van vrijheid omarmt. Als ik vragen stel krijg ik antwoorden van leraren, onderwijzen gaat ze goed af. Ik heb al eens gelezen dat we leraar en leerling tegelijk zijn, ben ik de enige? Veel vragen stel ik omdat ik a-typisch ben. Heb diagnose Asperger en add. Ik wilde de wereld doorgronden, dat is gelukt denk ik, door contact aan te blijven gaan met de neuro-typische mens. Doordat ik t ben gaan snappen, wil ik t eigenlijk niet snappen. Add heeft gemaakt dat ik in mijn leven maar 1 boek heb uitgelezen, wat ben ik daar blij om. Kan wel solidair zijn in situaties, maar een “we” gevoel vind ik eng.
  Wanneer we vanuit verlichting de wereld bekijken dan zien we t anders, zonder angst en voelen we ons bevrijd. Wat nou als de IS je straat binnen komt rijden? Welke emotie ervaren we dan. Hoe wordt de wereld dan ervaren. Hoe zien jullie de wereld dan is de vraag? Wordt t weer stil. Ik ben dan maar een vraagsteller die t nog niet snapt. De wereld de wereld laten, in je lichaam zijn, je hart/gevoel laten spreken, je bent je gedachten niet. Ik weet niet hoe t met jou zit, maar ik krijg ingevingen vertaald via gedachten. Steeds meer gekanaliseerd. Goed, de wereld de wereld laten en dan? Je waarheid verkondigen en zien.
  Kort samengevat:wat ik tegenkom op t spirituele vlak, dur klopt iets echt helemaal niet. Dat wekt een boze/ergelijk emotie bij me op, op dit moment, dan maar niet verlicht…groeten

  • Hoi Eddy,

   Die boosheid en kwaadheid herken ik wel, maar die is niet gericht op personen die pretenderen verlicht te zijn. Ikzelf heb een vrij pittige jeugd gehad (vader die mij in de steek heeft gelaten en vijf jaar seksueel misbruikt), waardoor ik mijzelf enorm ben gaan veroordelen en haten. En de wereld natuurlijk, wat een spiegel is van mijn eigen zelfbeeld. En dat is fucking lastig om af te leren merk ik…

   Bijzonder dat je geen boeken leest of hebt gelezen (behalve dat ene geval dan 😉

   Ik kan idd ingevingen via gedachten krijgen, maar vaak “inner-weet” ik of iets klopt of niet klopt in een situatie of wat ik wel/niet moet doen. Maar ook heel vaak niet, omdat ik mij dan weer met het ego/het denken identificeer en lijk vast te zitten. Ik heb er een tijdje geleden dit bericht over het “inner-weten” geschreven:

   https://www.levenzondervragen.nl/2018/09/wat-is-het-inner-weten-en-waarom-is-het-zo-belangrijk/

   Ik ben bekend geworden met dit concept in het contact met Edwin van de website https://www.hetgeheimvanverlichtzijn.org/

   Wellicht dat je er wat inspiratie op kan vinden 🙂

   En wat betreft je ervaringen op het spirituele vlak, daar schrijft Jed McKenna in zijn boeken ook al over. Jammer dat je het lastig vindt om te lezen, want daarin zal je veel herkenning vinden. Zijn eerste boek “Spirituele verlichting? Vergeet het maar!” is een moderne klassieker en echt een aanrader mocht je toch motivatie, tijd en concentratie in jezelf kunnen vinden.

   Groet!

  • Oh ja, ik betrap mijzelf er ook regelmatig op dat ik de non-duale concepten uit boeken van leraren als afweer gebruik tegen de waarheid/realiteit. Wat dat betreft ben je wel gezegend dat je het lastig vindt om te lezen 😉

Reacties zijn gesloten.