Niet helder kunnen denken en waar is mijn innerlijke stem?

Leestijd: 2 minuten

8:30 – Vannacht heb ik redelijk goed geslapen na mijn inzichten van gisteren. Dat is prettig. Ik probeer altijd terug te kijken naar eventuele signalen die ik heb gemist en waar ik van kan leren, zodat ik de ‘fout’ niet nogmaals maak.

Wat mij opvalt is dat het mij al twee dagen niet lukte om effectief zelfonderzoek te doen en iets fatsoenlijks op papier te krijgen. Ik bleef maar vasthouden aan een overtuiging van twee weken geleden die ik af wilde maken, terwijl ik merkte dat het niet werkte. Ik bleef er gewoon stug meer doorgaan en eraan vasthouden. Zelfs op het proces wil mijn ego nog controle houden. Nou ja, juist op het proces wil mijn ego controle houden. Logisch zou ik zeggen.

Een duidelijke aanwijzing waar ik geen conclusies aan verbond is dat ik de afgelopen twee dagen niet helder kon denken en ik continue onrustig was. Ik kon mij niet goed concentreren en focussen omdat – hoe moet ik het zeggen – mijn geest blurry en wazig was, alsof ik iets onbewust blokkeerde en niet wilde zien (wat ook zo was natuurlijk). Een tweede aanwijzing die hiermee samenhangt is dat ik mijn innerlijke stem al een tijdje niet had gehoord, terwijl die normaal gesproken geregeld van zich laat horen. Als er blijkbaar ‘iets’ voor zit dan lijkt het alsof ik mijn innerlijke stem niet kan horen.

Natuurlijk kun je je terecht afvragen hoe ik nu weet of een stem van het ego afkomstig is of dat het uit een andere, zuivere bron komt? Goede vraag, dat weet ik nooit absoluut zeker. Maar Adyashanti bespreekt in deze video een aantal onderscheidende kenmerken waaraan je je innerlijke stem kunt herkennen. Een goede video vind ik.

Een frisse duik nemen met seksuele spanning

Vanmiddag ga ik een duik nemen met een vriendin van mij. Daar heb ik zin in, alhoewel ik het ook spannend vind, omdat ik het contact met mensen toch nog steeds als lastig ervaar en ik snel vanuit onzekerheid terugschiet in oude ‘pleasende’ gedragspatronen en wegga van ‘mijzelf’. Eens kijken hoe dat uitpakt.

Daarnaast voel ik regelmatig seksuele spanning tussen ons en we hebben in het verleden wel vaker seks gehad – met wisselende resultaten overigens, haha – maar ik weet niet zo goed wat ik er op dit moment mee wil. Ik hoef er natuurlijk ook niet per se iets mee, duh. Daarnaast heeft mijn ego een aantal oordelen over haar die negatieve invloed hebben op het toelaten van de seksuele energie – niet zo handig als je seks wilt hebben met iemand, haha. Wellicht dat ik daar later in een ander bericht wat meer over vertel. ~ lzv