Op mijzelf vertrouwen en flexibel zijn

Leestijd: 2 minuten

22:30 – Op mijzelf vertrouwen is iets wat ik ontzettend lastig vind. Ik heb mijn hele leven op anderen geleund, ik heb anderen gebruikt, ik heb anderen gemanipuleerd, ik heb van alles gedaan behalve op mijzelf vertrouwen. En daar ben ik zo boos over. Ik ben boos op mijzelf dat ik mijzelf keer op keer op keer in de steek heb gelaten en nog steeds in de steek laat. De geschiedenis blijft zich herhalen. Ik heb een verleden van seksueel misbruik en die afhankelijkheidsrelatie met mijn toenmalige pedofiel blijft zich herhalen. Niet seksueel, maar als basishouding en opstelling van mij naar andere mannen. Nog steeds geloven iets nodig denken te hebben van andere mannen.

Die afhankelijkheid is er; ik kan er niet omheen. Ik kan het niet ontkennen. Ik zou graag willen dat het anders was, maar ik vertoon het gedrag én vertrouw daarmee niet op mijzelf. Sterker nog, ik wijs mijzelf compleet af. Afhankelijkheid = zelfafwijzing. En ik weet niet waarom ik het doe. En wat ik met het gedrag onbewust wil bereiken. Eerste ingeving is nog steeds het zoeken naar liefde van mijn vader die vroeg uit beeld verdween, maar dat is een vermoeden. Ik zal het zelf moeten onderzoeken.

Flexibiliteit is een must bij zelfonderzoek

Een andere belangrijke les die ik zojuist heb geleerd is dat ik flexibel moet durven zijn bij mijn zelfonderzoek. Ik was bezig met een overtuiging van 2 weken geleden die ik nog niet af had gemaakt, maar het lukte me al twee dagen niet om verder te komen. Zelfs in het proces probeert mijn ego nog controle uit te oefenen, waar ik zelf natuurlijk voor kies om in mee te gaan.

Flexibiliteit is volgens mij ook een kenmerk die hoort bij op jezelf vertrouwen. Iets wat ik nog moet leren. Niet makkelijk als je altijd heel weinig zelfvertrouwen hebt gehad, altijd anderen hebt gebruikt en het Leven probeerde te leven d.m.v. controle. Ook dit ga ik leren, stapje voor stapje.

Ik schreef net op mijn computer: “Ik geef GVD niet op. Niet weer. Ik ga de handdoek niet in de ring gooien. Maar wat vind ik het fucking moeilijk om op mijzelf te vertrouwen en flexibel te zijn in mijn proces.” En zo is het! ~ lzv