Een hele intense droom

Leestijd: < 1 minuut

06:30 – Ik heb goed en ontspannen geslapen, wat ook nog niet heel regelmatig gebeurt, dus dat is wel prettig. Ik had een hele intense droom waarin mijn voormalige pedofiel verscheen en ik druk in de weer was met een dame waar ik heel erg gek op was. Wat bijzonder is aan deze droom is dat ik niet schrok, niet angstig of agressief werd en geen steek in mijn buik kreeg bij het zien van mijn voormalige pedofiel in mijn droom. Ik merkte hem zijdelings op en mijn reactie was neutraal. Daarnaast heb ik de laatste 15-20 jaar moeite gehad om zachte, warme gevoelens te ervaren, maar in mijn droom voelde ik dat ik echt helemaal gek was om die dame – ik hield intens van haar. Dat heb ik echt heel lang niet zo sterk ervaren. Vervolgens wees zij mij in de droom af en wat volgde was een heftige emotionele pijn in mijn systeem, iets wat ik nog niet eerder in mijn leven heb gevoeld.

Op zichzelf is het natuurlijk nooit absoluut zeker te weten wat nu de betekenis is van deze droom, maar wat ik een positieve ontwikkeling vind is dat ik a) geen vecht-, vlucht- of bevriezingsreactie had bij het zien van mijn toenmalige pedofiel, en b) dat ik sinds lange tijd weer warme gevoelens voor een vrouw heb gevoeld inclusief een pijnlijke afwijzing. In de context van de afgelopen dagen zie ik dit als een zeer positieve ontwikkeling. ~ lzv