Het pijnlichaam is volledig opgelost

Leestijd: 3 minuten

21:00 – Vandaag ben ik tot de wonderbaarlijke conclusie gekomen dat mijn pijnlichaam na vijf dagen volledig is opgelost. Afgelopen zaterdag had ik een extreem zware dag, omdat ik de hele dag in de greep van het pijnlichaam was. Pas ’s avonds laat viel – door het bekijken van een video van Mooji – het kwartje en doorbrak ik de identificatie: ik probeerde nog steeds het pijnlichaam vanuit de persoon op te lossen, waardoor ik het pijnlichaam en mijn personage alleen maar in stand hield. Zie dit eerdere bericht voor een beschrijving van de relatie tussen het pijnlichaam en de persoon .

Afgelopen zondag was het pijnlichaam inmiddels zachter geworden en had het zich verspreid over een groter gebied in mijn buikregio. Later die dag bewoog het ook naar de nieren en de achterkant van mijn lichaam. De nieren voelden pijnlijk aan zonder dat ik mij eraan stoorde en ertegen verzette. Ik heb de afgelopen dagen 4-5 liter water per dag gedronken en het lijkt erop dat het pijnlichaam is opgelost en verwerkt via de nieren en het blaassysteem. De nieren zijn het zuiverings- en filteringssysteem van het lichaam, dus het verbaast mij niets dat ik het oplossen van het pijnlichaam aan deze twee kleine, maar o zo belangrijke organen te danken heb!

Het proces samenvattend

  • Ik heb meer dan 10 jaar reguliere en alternatieve therapie gehad, wat mijn klachten nooit structureel op heeft kunnen lossen.
  • Ik heb altijd geprobeerd om vanuit de persoon het trauma en het pijnlichaam op te lossen, maar achteraf gezien is de persoon te ‘verknipt’ door alle extreme ervaringen; de persoon is simpelweg niet meer te helpen en te redden.
  • De afgelopen vijf jaar heb ik de reikwijdte van mijn ervaringen enorm verbreed, waardoor ik meer ik contact kwam met mijn onzekerheden en angsten.
  • De afgelopen twee jaar was ik in de veronderstelling dat ik effectief zelfonderzoek deed, maar ik kwam erachter dat ik dat dus niet deed. Een pijnlijk en erg belangrijk inzicht was dat voor mij.
  • Zondag 13 mei 2018 ben ik begonnen met het leren van werkelijk zelfonderzoek doen.
  • Zondag 15 juli 2018 heb ik mijn oude website met alle onzin en ineffectief zelfonderzoek van de afgelopen acht jaar offline gehaald.
  • Maandag 6 augustus 2018 kwam ik tot de conclusie dat de traumatherapie die ik zou gaan doen het trauma en het pijnlichaam in stand zouden houden en ik eraan vast zou blijven houden → ik moest leren op mijzelf te vertrouwen.
  • Woensdag 8 augustus ben ik weggegaan bij de organisatie die mij begeleidde bij mijn zelfonderzoek en ontwikkeling. Ik kwam tot de conclusie dat wij fundamenteel van mening verschillen over hoe je effectief zelfonderzoek doet en ik merkte dat ik geen vertrouwen meer had in de organisatie → tijd om op eigen benen te staan en volledig op mijzelf te vertrouwen.
  • Donderdag 9 augustus is de dag die ik mij zal herinneren als de dag dat het pijnlichaam helemaal is opgelost in mij. Ik voel geen angst en pijn meer en het trauma dat ik 20 jaar lang met mij mee heb gedragen is helemaal verdwenen. Gewoon weg, foetsie.
  • Dinsdag  14 augustus heb ik mijn beslissing om helemaal op mijzelf te vertrouwen nog bekrachtigd door mij telefonisch af te melden voor de traumatherapie en daarmee het verleden en het slachtofferschap definitief achter mij te laten.

In totaal heb ik er dus zo’n drie maanden over gedaan om het pijnlichaam op te lossen – van 13 mei t/m 9 augustus 2018. Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven; het is en blijft een bizarre ervaring om na zo’n lange tijd angst- en pijnvrij te zijn en eindelijk werkelijk te kunnen rusten en ontspannen. Iets waar mijn lichaam ontzettend naar heeft gesnakt de afgelopen jaren. Ik ga ervan genieten 🙂 ~ lzv