Onrustig, gespannen en direct in een ‘doe-modus’

Leestijd: < 1 minuut

09:00 – Ik ben nu zo’n uurtje wakker en ik ben nog steeds onrustig en licht gespannen merk ik. De afgelopen twee weken ben ik me eigenlijk pas bewust geworden hoe erg ik al direct in een ‘doe-modus’ zit als ik wakker word, wat natuurlijk de broodnodige spanning en onrust oplevert. Ik realiseerde mij dat het ervoor mij op dit moment gewoon nog niet in zit om momenten volledig spanningsvrij te ervaren. Vaak zit ik ’s ochtends even een uurtje om wat ademhalingstechnieken te doen en te gronden, zodat ik meer aanwezig ben. Soms helpt dat, maar regelmatig ook niet. Gewoon accepteren dus en zelfonderzoek blijven doen.

Wat echt tof is, is dat ik meer durf te vertrouwen op het proces. De laatste dagen ben ik een paar keer begonnen aan een ‘vier vragen-uitwerking’ van Byron Katie, maar ik stuitte tijdens het uitwerken op nieuwere, belangrijkere overtuigingen die ‘het probleem’ dat ik ervaar beter weerspiegelen. Ik durf dan ook gewoon aan de nieuwe overtuigingen te beginnen zonder eerst de oude af te maken. Eerder zou ik eerst de oude overtuiging af moeten maken van mijzelf, wat natuurlijk weer tot lichte spanning leidde. Mooie ontwikkeling! ~ lzv