Notitie

Zelfonderzoek is…

Leestijd: < 1 minuut
  1. Beschrijf zo persoonlijk mogelijk je verhaal en/of probleem; schrijf datgene op waar je 100% van overtuigd bent dat het zo is. Vat het geheel vervolgens samen in een vraag/stelling die je kunt onderzoeken. Wees zo eerlijk mogelijk!
  2. Daarna ga je vanuit de positie van de waarnemer/getuige de vraag/stelling vanuit alle perspectieven onderzoeken op waarheid. Het doel is altijd het oplossen van de vraag/stelling en niet het vinden van een antwoord erop.
  3. Bij goed zelfonderzoek is de onvermijdelijke consequentie dat de vraag/stelling onzinnig voorkomt → je hebt de vraag/stelling doorzien. Applausje voor jezelf, haha.
  4. Wat hier staat beschreven – het proces van zelfonderzoek – is maar tot op zekere hoogte cognitief te begrijpen. Om erachter te komen wat er precies met de bovenstaande woorden bedoeld wordt, zal je het zelf uit moeten vogelen via je eigen directe ervaring. ~ lzv