Een dikke vette projectie van mijn eigen gedrag

Leestijd: 2 minuten

18:00 – Een uur geleden heb ik dit commentaar onder een video op YouTube geplaatst:

“Hey …, onderbreek haar de volgende keer is joh. Ze heeft het maar over ‘Zijn’, maar ondertussen blijft ze maar lullen, aandacht claimen en manipuleren. Ongelooflijk. Ik hoor jou haar regelmatig met ‘ja’ bevestigen, maar waarom pak je haar gewoon niet aan? Je wilt toch een goed interview? Ze denkt zoveel te weten, volledig onbewust dat ze slachtoffer is van haar eigen onwetendheid. Echt ironisch. Hahaha”

De grap is dat het een dikke vette projectie van mijn eigen gedrag is. Deze middag heb ik een schitterende wandeling in het buitengebied gemaakt. Op een gegeven moment ben ik op een mooie plek op een bankje gaan zitten, waarna er vervolgens een man langskwam met wie ik leuk aan de praat raakte. Wat er vervolgens gebeurde was dat hij maar bleef lullen over onderwerpen die ik helemaal niet interessant vond. En wat deed ik? Ik ging er zelfs in mee, pfff. Echt niet te filmen joh. Ik had hem gewoon moeten onderbreken of uit de situatie weg moeten gaan in plaats van mezelf zo in de steek te laten.

Ik kies ervoor om mijzelf af te wijzen

Wat ik van deze ervaring heb geleerd is dat zodra ik niet mijn ‘inner-weten’ volg en ik verstrikt raak in gedachten en gedachtepatronen, het vanaf dan alleen maar van kwaad tot erger gaat. Het is een vicieuze cirkel waarbij ik ‘mijzelf’ maar blijf afwijzen en waar ik alsmaar moeilijker uit kan komen. En dat terwijl ik er zelf voor kies. Ik kies ervoor om naar zijn verhalen te luisteren. Ik kies ervoor om mij energetisch te laten gijzelen. Ik kies ervoor dat hij macht over mij mag hebben. Ik kies ervoor dat hij mij kan gebruiken en manipuleren voor zijn eigen behoeften. Ik heb mijzelf vanmiddag zo ontzettend in de steek gelaten en dat gebeurt me niet nog een keer. De volgende keer handel ik anders in de situatie of ga ik uit de situatie. ~ lzv