Ik heb een energetische blokkade opgelost, maar er volgt direct weer een nieuwe

Leestijd: 2 minuten

09:30 – Nou ik word wakker en begin direct allemaal dingen te ‘doen’ zoals ramen opzetten, notities maken voor een nieuw bericht zodat ik het niet vergeet en mediteren terwijl ik er op dit moment geen zin in heb. Het controlemechanisme is direct volledig operationeel en dat terwijl ik vanochtend in bed tot de conclusie was gekomen dat ik gisteren belangrijke inzichten heb opgedaan en er echt iets van me af is gevallen. Het maakt dus geen zak uit; er komt bijna altijd direct weer een nieuwe energetische blokkade tevoorschijn, haha. Totdat alle blokkades op zijn natuurlijk 🙂

Er volgt (altijd) weer een nieuwe blokkade

Als ik terugkijk naar de laatste paar maanden, dan is het euforische gevoel dat ik ervaar als gevolg van het wegvallen van een blokkade altijd erg kort. Met uitzondering van het oplossen van het pijnlichaam, volgde na goed zelfonderzoek en het oplossen van een blokkade de volgende dag direct weer een nieuwe energetische blokkade, haha. Geen tijd om even wat te luieren, te ontspannen en van het nieuwe uitzicht te genieten. Direct weer iets nieuws wat resulteert in een gevoel van onvrijheid en spanning in mijzelf.

Dat is één kant van het verhaal. De andere kant is dat ik wel degelijk meer ruimte voel in mijzelf, dat ik ervaar dat er werkelijk dingen wegvallen en dat ik voel dat ik goed bezig ben. Ik voel me stap voor stap vrijer, al wordt dat direct weer gedeeltelijk verbloemt door nieuwe lichamelijke spanning en mijn focus op iets – identificatie met een overtuiging. Ik zie het hele proces van spiritueel ontwaken dan ook als een economische conjunctuur waarbij de trend stijl opwaarts is, maar waarbij ik ook terugvallen lijk te ervaren in bewustzijn, wat in werkelijk overigens niet zo is. Het zijn feitelijk verkrampingen van het ego dat vecht voor zijn bestaan en dat ervaar ik telkens als een vernauwing van bewustzijn. Het is niet iets waar ik me zorgen over maak of iets dergelijks, het is meer iets dat me telkens opvalt nadat ik iets belangrijks heb opgelost.

Het wegvallen van blokkades leidt tot meer beschikbare energie

Als gevolg van het wegvallen van blokkades, lijk ik ook steeds meer energie tot mijn beschikking te hebben. Gisteravond ging ik om 23:30 uur naar bed, maar lag ik vervolgens klaarwakker in bed omdat ik niet kon slapen. Ik had al de film ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ gekeken (een aanrader, zeer goede film!) en in bed heb ik mij tot 03:00 uur vermaakt met de horrorfilm ‘Sinister’ die ik ook wel aardig vond. Ik merkte trouwens hoe ik net zoals vroeger in spannende scenes mijn ogen dichtkneep zodat ik niet extreem zou schrikken, haha. Nu ik erover nadenk is het best vreemd dat ik bewust kies om een horrorfilm te kijken en vervolgens probeer de impact ervan op mijzelf zoveel mogelijk te verminderen. Er zaten echt een paar goede scenes tussen waar ik me dood van schrok, pfff.

Ik ga nu eerst beginnen met het onderzoeken van deze oude drang om direct als ik wakker word in de ‘doe-modus’ te gaan en zo probeer controle te houden over mijzelf en het Leven. ~ lzv