Ik maak iedere vooruitgang voor mijzelf onmogelijk

Leestijd: < 1 minuut

11:30 – Man man man, het valt allemaal niet mee. Hoe moeilijk kan het zijn om volledig op mijzelf te vertrouwen? Hoe moeilijk kan het zijn om helemaal in jezelf te geloven? Ik kan je zeggen dat ik er ontzettend mee worstel. Ik heb tientallen primaire afweer overtuigingen onderzocht die zorgen voor de ervaring van wantrouwen richting mijzelf en het Leven, maar ik blijf mijzelf en het Leven hiernu afwijzen. Ik blijf vasthouden aan allemaal bullshit overtuigingen. Ik blijf iedere vooruitgang voor mijzelf onmogelijk maken. En dit is waarom:

  • Ik mag nog steeds weinig tot geen fouten maken van mijzelf → ik moet direct de juiste overtuiging vinden en onderzoeken die de energetische blokkade creëert en in stand houdt.
  • Ik moet continue de juiste en perfecte keuze maken → ik mag geen foute keuzes maken.
  • Ik geloof dat er maar één vraag/stelling is die de blokkade die ik hiernu ervaar creëert en in stand houdt → die moet ik vinden.
  • Ik blijf geloven dat ik niet weet wat ik moet doen, waardoor ik een afwachtende houding aanneem en wacht op een (goddelijke) ingeving, gedachte of stem die ‘zegt’ wat ik moet doen om vooruit en verder te komen.
  • Ik blijf de onzekerheid van het bestaan , mijn ‘inner-weten’ en mijn directe ervaring ontlopen → ik geloof dat het geen betrouwbare bronnen van informatie zijn en daarom wijs ik ze af.
  • Ik blijf onbewust naar het doel ‘Verlichting’ streven in de toekomst, waarmee ik het hier en NU continue afwijs. Keer op keer op keer op keer.

Ik heb net zitten huilen omdat ik het voor mijzelf letterlijk onmogelijk maak om ook maar één stap verder te komen. Ik maak het mijzelf onmogelijk om iets anders te doen, iets anders te kiezen en iets anders te ervaren dan vast te houden aan deze blokkade. Mijn ervaring hiernu is echt heel marginaal en beperkt. ~ lzv