Video

Ik mag gepassioneerd zijn en diep van een vrouw houden

Leestijd: 2 minuten
Meet Joe Black Official Trailer #1 - Brad Pitt, Anthony Hopkins Movie (1998) HD

21:00 – Gisteravond heb ik de schitterende film ‘Meet Joe Black’ gezien. In deze film neemt de dood de vorm aan van een jonge man (Brad Pitt) en vraagt een mediamagnaat om te fungeren als gids om hem te leren over het leven op aarde. Tijdens zijn ‘vakantie’ op aarde wordt de dood verliefd op de dochter, Susan, van zijn gids. Ik heb erg genoten van de film en ik vind het een tof script.

Op dit moment zit ik een proces waarbij ik overal wat van probeer te leren en te onderzoeken wat het voor mij kan betekenen. Voor mijzelf heb ik de volgende inzichten en leerpunten uit de film ‘Meet Joe Black’ gehaald:

  • Diep voelen en ervaren heeft weinig tot geen woorden nodig. Ik kom tot de conclusie dat ik regelmatig nog praat terwijl ik daarmee de diepe – en wellicht onzekere of ongemakkelijke – ervaring eigenlijk uit de weg ga.
  • “I don’t know. Lightning could strike”, zegt de jongeman tegen Susan in de espressobar om aan te geven dat hij elk moment een fantastische vrouw kan ontmoeten, ook al is hij nog zo kieskeurig. Ik ben tot de conclusie gekomen – ook naar aanleiding van het meisje van de Albert Heijn – dat ik mijzelf helemaal niet openstel voor een fantastische vrouw in mijn leven. Ironisch genoeg ben ik er wel continue naar op zoek op Tindr en Happn, haha. Ik heb dan ook besloten om mijzelf echt open te stellen voor vrouwen en dat ik mijn gevoel durf te volgen wat vrouwen betreft.
  • De film laat veel romantische en intense scenes met veel passie zien tussen Joe Black en Susan, waarbij er weinig woorden vallen. Ik realiseer mij dat ik ook diep kan voelen, diep van een vrouw kan houden en echt gepassioneerd kan zijn. Ik heb de overtuiging dat deze dingen allemaal ‘ego’ zijn en niets met ‘Verlichting’ te maken hebben, haha. Wat een onzin. Ik mag gepassioneerd zijn. Ik mag diep van een vrouw houden. Ik mag lief en zacht zijn voor anderen. Ik hoef die ervaringen niet af te wijzen 🙂
  • “If you and I were married, I would want to give you what you need, that’s all. I’m talking about taking care of each other as best you can. What’s wrong with taking care of a woman? She takes care of you.”, zegt de jongeman tegen Susan in de espressobar. Ik realiseer mij dat ik het ook fijn vind om voor een vrouw te zorgen en er voor haar te zijn. Niet op een egomanier, maar echt vanuit liefde. Ik heb lange tijd geloofd dat ik polygaam was en altijd graag seks wilde hebben met meerdere vrouwen in mijn leven. Om eerlijk te zijn voel ik dat ik daar helemaal geen behoefte meer aan heb. Het interesseert met echt geen bal. Ik zou graag een fantastische vrouw ontmoeten die werkelijk bij mij past en waar ik het samen leuk mee heb. Dat lijkt me tof!

~ lzv