Mediteren is ontspannend, effectief en het helpt mij gronden

Leestijd: 2 minuten

20:30 – Om eerlijk te zijn ben ik nooit zo’n meditatiebeoefenaar geweest. Eigenlijk had ik meditatie allang afgeserveerd, omdat Jed McKenna er in zijn boeken over spiritueel ontwaken geen hoge dunk van heeft. Dat is natuurlijk zijn persoonlijke mening – en ik heb die van mij 🙂 – en ik merk de laatste maand dat meditatie steeds beter bij mij past. Ik heb nou niet de illusie dat meditatie mijn kans om de waarheid te realiseren en ‘Verlicht’ te worden vergroot, haha, maar ik vind meditatie wel een goede, effectieve oefening om te leren ‘zijn’ en steeds meer in het reine te komen met de absolute leegte. Bovendien mediteer ik twee keer per dag 15 minuten om goed te aarden en te gronden in mijzelf. Voor een cognitief ingesteld persoon als mijzelf is dat erg prettig om te ervaren.

Deze avond heb ik gewoon 60 minuten gemediteerd zonder dat ik mij dat van tevoren had voorgenomen. De meditatie voelde ontspannen, aardend en ruimte gevend in mijzelf. Ik ben verbaast dat ik zolang zonder problemen heb kunnen mediteren. Ik had mijzelf voorgenomen om maar 15 minuten te zitten, maar het uiteindelijke uur kwam helemaal vanzelf tot stand.

Een venijnige en pijnlijke steek in mijn onderbuik

Ik ben een beetje de inhoud van mijn afgelopen dagen kwijt, omdat de meeste dagen toch wel erg op elkaar lijken als ik alleen maar zelfonderzoek doe, een filmpje kijk, twee keer mediteer en hier en daar wat huishoudelijke taken doe. Oh ja, en ik maak elke dag een wandeling om in ieder geval in beweging te komen en een frisse neus te halen. Hoe dan ook, sinds twee of drie dagen heb ik een licht pijnlijke buik en ik merk dat ik weer wat meer in ‘de persoon’ zit. Aanvankelijk dacht ik dat het gewoon een ‘normale’ energetische blokkade is, maar dat blijkt toch niet het geval. Ik was in de veronderstelling dat met het oplossen van het pijnlichaam, alle oude pijn en angst uit mijn lichaam zou zijn verdwenen, maar dat zou ik bij nader inzien wel eens mis kunnen hebben. Wellicht dat er nog wat residuen rondzwerven her en der?

Toen ik vanavond mediteerde voelde ik mijn buik steeds zachter en minder pijnlijk worden. Echter, toen ik aan het einde van mijn 60-minuten meditatie op wilde staan, kreeg ik een enorm pijnlijke steek in mijn onderbuik te verwerken. Het was een hele venijnige steek die erg geconcentreerd was en die ik zeer lokaal voelde. Ik ben op dit moment druk bezig om mijn minderwaardigheidscomplex te onderzoeken en uit te werken en ik vraag me af of die venijnige steek daar wellicht iets mee te maken heeft. ~ lzv