Notitie

Mijn directe ervaring is ‘persoonlijker’ en intiemer geworden

Leestijd: < 1 minuut

Ik was net buiten een lekkere tosti met veel ham, kaas en oregano aan het eten 🙂 en ik realiseerde mij dat mijn directe ervaring de afgelopen maanden enorm is veranderd en steeds ‘persoonlijker’ en intiemer is geworden. En dat terwijl om de waarheid te realiseren en ‘Verlicht’ te worden, ik juist mijn persoonlijkheid los moet laten.

De grap is dus dat hoe meer ik mijn persoonlijkheid loslaat, des te ‘persoonlijker’ en intiemer mijn directe ervaring wordt. Hoe meer ik mijn persoonlijkheid loslaat, des te ‘persoonlijker’ en intiemer ‘ik’ het Leven ervaar. Dat is het verband dat ik in de afgelopen maanden heb waargenomen, ook al is het verband zelf niet-waar, haha. Een nieuwe paradox die ik heb ontdekt 🙂 ~ lzv

Een reactie op “Mijn directe ervaring is ‘persoonlijker’ en intiemer geworden

  1. Waarom is dat verband niet waar ? en waarom is dat een paradox ? Je persoonlijkheid is een zelfafwijzing, een afwijzing van het leven. Hoe meer je die afwijzing loslaat, hoe meer je het leven accepteert en hoe directer/intiemer (en mooier) je ervaring. Vind ik persoonlijk juist erg logisch 🙂

Reacties zijn gesloten.