Onrustig geslapen en neigingen gericht op de toekomst

Leestijd: 2 minuten

09:30 – Vannacht heb ik onrustig geslapen, omdat ik erg aan het dromen was wat veel lichamelijke spanning en onrust opleverde, althans ik denk dat het daarmee te maken had. In de verschillende dromen die ik had kwam ik goed voor mijzelf op, wat ik als een weerspiegeling zie van mijn ontwikkeling van de laatste paar maanden. Ik vertrouw meer op mijzelf en durf meer mijn eigen keuzes te maken en meer voor mijzelf op te komen als ik iets wil. Tof om dat ook in dromen terug te zien.

Drie neigingen gericht op de toekomst

Ik ben op dit moment druk bezig om alle gedachten en gedachtepatronen die gericht zijn op de toekomst te onderzoeken, te doorzien en los te laten. Op dit moment zijn dit de belangrijkste drie neigingen en dwangen die ik in mijzelf bespeur:

  • De neiging om bezig te zijn met het meisje van de Albert Heijn en mijzelf een ontmoeting in het vooruitzicht te stellen om ernaar uit te kijken. Natuurlijk niets mis mee om zo nu en dan aan een leuke, mooie vrouw te denken, maar ik ben er teveel mee bezig, het is een focus geworden. Ik ben inmiddels vijf keer langs de Albert Heijn geweest en vijf keer was ze niet aanwezig op dat moment. What are the odds? Haha. Vanavond ga ik een nieuwe poging wagen om haar te vertellen dat ik haar leuk vind en vragen of ze af wil spreken. Fingers crossed 🙂
  • De tweede dwang die ik ervaar is om steeds bezig te zijn met spiritueel zelfonderzoek en het lezen van boeken, voornamelijk als mentale activiteit en niet zozeer de werkelijke activiteiten zelf. Ik ben heel erg gericht op wat ik nog moet doen om vooruitgang te boeken, want anders loop ik achter op schema. Dit slaat natuurlijk nergens op, omdat ik nergens anders kan zijn dan hiernu. Ik kan nergens anders heen. Het ideaal waar ik naar streef bestaat alleen als idee in mijn hoofd, en zolang ik ernaar blijf streven blijf ik mij gevangen en onvrij voelen. What a joke…
  • De laatste neiging betreft het publiceren van berichten op deze website. Ik heb deze website opgezet om uitdrukking te kunnen geven aan mijn eigen proces op mijn eigen manier zoals ik dat wil. Ik heb bewust gekozen om dit anoniem te doen, zodat ik alle vrijheid heb en zonder voorbehoud kan schrijven wat ik wil. Wat ik echter merk is dat er naast deze innerlijke drang om te schrijven, ik ook krachten in mijzelf bespeur die gericht zijn op een fictief publiek en Google. Kortom, ik ervaar ook een dwang om berichten te schrijven voor anderen, zodat mensen mij (in de toekomst) bijzonder, belangrijk, speciaal, interessant, indrukwekkend, etc. vinden. Dat mensen onder de indruk zijn van mijn schrijven, kennis en inzichten en tegen mij opkijken, haha. Daarnaast merk ik dat ik in mijn achterhoofd het verlangen heb om hier in de toekomst mijn werk van te maken, waar op zich niks mis mee is, maar waarvan ik voel dat ik er er dwangmatig op gericht ben om er hiernu en in de toekomst identiteit uit te halen.

Het laatste punt zit mij op dit moment het meest dwars en daar ga ik me vandaag dan ook uitvoerig op focussen en in verdiepen. Feitelijk ligt hier wederom mijn zeer negatieve zelfbeeld aan ten grondslag met primaire afweer overtuigingen als ‘ik ben niet belangrijk’, ‘ik doe er niet toe’, ‘niemand ziet mij staan’, ‘niemand houdt van mij’ en ‘ik ben niks’, etc. Ik zal ook deze verbanden grondig moeten onderzoeken voordat ik de neigingen gericht op de toekomst volledig doorzie en los kan laten. ~ lzv