Vertrouw op mijn kracht

Leestijd: 2 minuten

14:30 – Vanmiddag ben ik even naar de bibliotheek geweest om het boek ‘Meditatie nu of nooit’ van Steve Hagen op te halen. Ik heb dit boek al eens eerder geleend, maar ik moest het terugbrengen omdat iemand anders het gereserveerd had en ik het niet binnen vier weken uit had gelezen. Maar ik heb het boek weer in bezit 🙂

Toen ik door de bibliotheek liep viel mijn oog op het boek ‘Vertrouw op je kracht’ van Anselm GrĂĽn, wat mij erg raakte. Ik heb het boek niet meegenomen, omdat de titel het beste was wat het boek mij op dat moment kon bieden – de inhoud van het boek is niet interessant kwam ik achter nadat ik de achterflap en inhoudsopgave had bekeken. Ik realiseer me dat ik nog steeds niet op mijn kracht – en daarmee dus volledig op mijzelf – durf te vertrouwen. Ik blijf op twee benen hinken en dat werkt natuurlijk niet.

Identificatie zorgt direct voor innerlijke twijfel en verzwakking

Hoe klein een identificatie met het ego ook mag zijn, het zorgt direct voor innerlijke twijfel, onrust en onzekerheid. Wat dat betreft is het hele proces van ontwaken ieder moment een alles-of-niets kwestie. Of ik identificeer me met een overtuiging en zwak daarmee direct mijn oneindige ultieme kracht af, of ik leef die oneindige ultieme kracht uit zonder mij in te houden en zonder voorbehoud. Gewoon all the way and see where it ends! Het is in mijn beleving de enige manier om ieder moment patronen te doorbreken. Natuurlijk dien ik wel eerst de betreffende overtuigingen via zelfonderzoek te hebben onderzocht en doorzien 🙂

Elke identificatie zorgt dus voor innerlijke twijfel en het twijfelen houdt de identificatie vervolgens weer in stand – een vicieuze cirkel. Als ik werkelijk wil ontwaken, zal ik moet breken met elke overtuiging, idee of oordeel dat ik over mijzelf of het Leven heb. En mijzelf vervolgens onvoorwaardelijk overgeven aan de oneindige ultieme kracht die ‘Ik Ben’. ~ lzv