Werkelijke schoonheid komt van binnenuit

Leestijd: 2 minuten

10:30 – Vannacht heb ik niet zo best geslapen, wat mijn eigen schuld is. Nadat ik gisteren vermoeid thuis kwam van de wandeling met de oude vriend, had ik heel sterk de drang om weer op de datingsapps Tindr en Happn te gaan – en heb daar dus ook aan toegegeven. Ik was in de veronderstelling dat ik het zoeken naar een leuke vrouw die mij gelukkig maakt al volledig had doorzien, niet dus. Bummer!

Ik houd echt van vrouwen en ik vind vrouwen verschrikkelijk mooie wezens. Daarnaast heb ik ook nog het geluk dat ik bij de 10% knapste mannen van Nederland hoor, dus om aandacht zit ik nooit verlegen. Aan de andere kant ben ik wel erg kieskeurig wat vrouwen betreft en een goede uitstraling en een knap koppie zijn dan ook een ‘must’. Maar ik houd dan weer niet zo van vrouwen die veel make-up en parfum e.d. dragen, dat stoot me echt af. Natuurlijke schoonheden, daar houd ik van 🙂

Hoe de knapste vrouwen zichzelf lelijk maken

Wat ik de laatste jaren opmerk is dat werkelijke schoonheid van binnenuit komt. Dus zelfs een ogenschijnlijk lelijk persoon kan er aantrekkelijk uitzien als de identificatie met het ego niet zo sterk is. Andersom geldt het ook: echt knappe vrouwen worden lelijk omdat ze zich zo identificeren met hun uiterlijk, waardoor de echte schoonheid die van binnenuit komt niet zichtbaar is in hun gezicht en gedrag. Het gezicht ziet er dan verkrampt en gespannen uit en het vrouwelijke gedrag – waar ik altijd erg van kan genieten – is beteugeld en gecontroleerd. En wie is altijd de boosdoener? Juist, het ego.

Op Tindr en Happn zie ik dan ook regelmatig dat de van oorsprong knapste vrouwen zichzelf door make-up en extreem met hun uiterlijk bezig zijn, zichzelf ontzettend lelijk maken. Althans voor diegenen die het kunnen zien en ik kan dat toevallig 🙂 Het is vanuit egoperspectief logisch dat je je als persoon het sterkst identificeert met de ‘positieve’ eigenschappen en kenmerken die je mee hebt gekregen. Voor de ene persoon is dat uiterlijk, voor de andere persoon- zoals in mijn geval – is dat intelligentie. Uiteindelijk maakt het allemaal geen zak uit.

De paradox van het ontmoeten van een leuke vrouw

Ik moet het toch nog maar eens goed onderzoeken waarom ik nog steeds zo wanhopig op zoek ben naar een leuke, aantrekkelijke vrouw. Een relatie op dit moment lijkt me leuk om te ervaren, het is inmiddels al weer jaren geleden dat ik een serieuze relatie heb gehad. Bovendien ben ik benieuwd hoe de inzichten die ik het afgelopen half jaar heb opgedaan zich vertalen in een relatie met een vrouw. Ik heb zo’n vermoeden dat er pas echt een vrouw in mijn leven verschijnt als ik mijn dringende behoefte ernaar werkelijk heb losgelaten. Tot die tijd blijf ik anders toch ‘verkeerde’ vrouwen (lees: behoeftige en afhankelijke vrouwen) aantrekken en zal ik dus automatisch voor een ‘verkeerde’ vrouw kiezen. Een mooie paradox. Conclusie: loslaten dus. ~ lzv