Geen-Liefde volgt uit zelfafwijzing, Liefde volgt uit zelfacceptatie

Leestijd: < 1 minuut

10:00 – Liefde is een zijnstoestand die nooit bereikt kan worden via doen, denken en handelen. Wat ik ook doe, wat ik ook denk en hoe ik ook handel, ik zal Liefde nooit kunnen bereiken als ik dat hiernu niet in mijzelf ervaar.

Als ik (lees: het Geheel) Liefde ben, hoe kan ik dan ooit Liefde – op welke manier dan ook – verkrijgen? Liefde kan geen Liefde verkrijgen, dat is onmogelijk. Elke beweging vanuit het ego/het denken om Liefde te verkrijgen creëert hiernu de ervaring van geen-Liefde en zelfafwijzing.

Ik kan natuurlijk wel handelen vanuit Liefde, maar dan handel ik belangeloos en zonder dat ik er zelf ‘iets’ uit wil halen, zoals bijvoorbeeld bevestiging, goedkeuring, waardering, ‘liefde’, etc. Ik kan dus handelen vanuit Liefde, maar ik kan het nooit als doel realiseren. Onmogelijk.

Geen-Liefde volgt uit zelfafwijzing.

Liefde volgt uit zelfacceptatie.

Liefde is mijn natuurlijke staat.

Liefde is Wat Ik Ben.

Liefde is Dat Wat Is.

Liefde Is.

~ lzv