Het ego en het denken verafschuwen ieder vacuüm

Leestijd: < 1 minuut

11:00 – Eergisteren heb ik een TED-video bekeken over waarom verklaringen van ooggetuigen onnauwkeurig en onbetrouwbaar zijn. Scott Fraser, een forensisch psycholoog, vertelt in de video dat de hersenen – en daarmee dus het ego en het denken – ieder vacuüm verafschuwen en ‘lege plekken’ en ‘gaten’ in waarnemingen en herinneringen automatisch opvullen. Hij bevestigt daarmee wat Jed McKenna ook al in zijn boeken beweerde, namelijk dat het ego ieder vacuüm (lees: leegte) verafschuwt.

Tijdens mijn zoektocht naar de Waarheid en ‘Verlichting’ ervaar ik na het doorzien en loslaten van een overtuiging een tijdelijke innerlijke vrijheid, waarna er vervolgens een nieuwe sterkere energetische blokkade lijkt te ontstaan. Het is alsof er iets is weggevallen in mijzelf en er vervolgens automatisch iets anders de ontstane leegte weer (op)vult. Datgene wat de leegte automatisch (op)vult is vaak de nieuwe overtuiging met samenhangende energetische blokkade waar ik naar mag kijken, haha. Ik heb dit fenomeen de laatste drie maanden al meerdere keren mogen ervaren en ik ben tot de conclusie gekomen dat dit fenomeen waarschijnlijk door zal blijven gaan tot het bittere eind. Het ego verafschuwt ieder vacuüm en zal alles doen om te overleven. ~ lzv