Het is tijd om je los te laten oude ‘vriend’…

Leestijd: 2 minuten

21:00 – Ik voel dat er iets in mij altijd wil winnen, iets in mij van het Leven wil winnen, iets in mij niet wil opgeven, iets in mij wil blijven vechten, iets in mij wil blijven strijden. Ik voel dat er iets in mij het Leven zelf wil verslaan. Iets in mij denkt het Leven zelf te kunnen verslaan, te kunnen manipuleren, naar zijn hand te kunnen zetten, te kunnen sturen, te kunnen controleren. Ik (lees: het ego) krijg het Leven er wel onder, ook al doet dat enorm veel pijn in mijzelf.

De vernietigende en haatdragende kracht in mij denkt alles te kunnen veranderen, manipuleren, controleren, domineren en naar zijn hand te kunnen zetten. Het is een vernietigende kracht die het liefst eigenlijk alles kapot zou willen maken wat hij op zijn weg tegenkomt als hij daar de kans toe zou krijgen. Het is een destructieve kracht in mijzelf gericht tegen ‘mijzelf’ en het Leven. 

De vernietigende en haatdragende kracht in mij belichaamt een haat tegen alles, tegen andere mensen en het Leven zelf. Een haat die zwarter is dan zwart. Een allesvernietigende haat die alles wil slopen, kapot wil maken en vernietigen. Een kracht die gelooft van alles en iedereen te kunnen winnen en alles naar zijn hand denkt te kunnen zetten, inclusief wat ik innerlijk voel en ervaar.

De vernietigende en haatdragende kracht in mijzelf is het ego. En het is tijd om de haat richting ‘mijzelf’, andere mensen en het Leven los te laten. Ik heb de haat niet meer nodig, al voelt deze nog zo veilig en vertrouwd. De haat die meer dan twintig jaar mijn trouwe metgezel is geweest. Een oude ‘vriend’ die er altijd voor mij was en mij troost bood in moeilijke tijden, ook al deed hij mij ook veel pijn. Het is tijd om je los te laten oude ‘vriend’… ~ lzv