Notitie

Ik ben verslaafd aan innerlijke problemen en het gevoel van een zelf

Leestijd: < 1 minuut

Ik ben de overtuiging ‘ik voel een probleem → is dat waar?’ aan het uitwerken en waar ik in mijn uitwerking achter kom is bizar. Aan de ene kant ben ik de hele tijd bezig met het oplossen van mijn lichamelijke spanningen en blokkades door te zoeken naar de reden/oorzaak – wat overigens averechts werkt – en aan de andere kant creëer ik direct weer een nieuwe lichamelijke spanning en blokkade zodra ik geen emoties, gevoelens, spanningen en/of blokkades in mijzelf voel. Ik associeer emoties, gevoelens, lichamelijke spanningen en energetische blokkades met het gevoel van een zelf = binnenwereld = het gevoel te leven.

Kortom, als ik een lichamelijke spanning en blokkade ervaar en ga zoeken naar de reden/oorzaak accepteer ik mijzelf hiernu niet. En zodra de lichamelijke spanning en blokkade (eindelijk) zijn opgelost accepteer ik mijzelf wederom niet door direct weer een nieuw innerlijk probleem in de vorm van lichamelijke spanning en/of blokkade te creëren. Ik ben dus verslaafd aan innerlijke problemen. Ik ben verslaafd aan het gevoel van een zelf. Ik ben verslaafd aan het gevoel van schijnzekerheid en controle. Altijd totale non-acceptatie van mijzelf. ~ lzv

Een reactie op “Ik ben verslaafd aan innerlijke problemen en het gevoel van een zelf

  1. Precies, nu ben je weer op de goede weg. Dit is waarom veruit de meeste mensen in het normale leven een verslaving hebben. Roken, drinken, eten, sporten, seks, tv kijken, spelletjes, werken etc. Het is een bespiegeling van onze verslaving aan onze emoties en gevoel van zelf. Daarom zijn 99,99% van de zoekers geen echte zoekers, omdat ze constant op zoek blijven gaan naar nieuwe ervaringen. Nieuwe ervaringen die ze nooit echt wat zullen brengen natuurlijk.
    Dit is ook waarom een verslaafde nooit verlicht kan zijn. Immers volledig verlicht zijn is afkicken van de ultieme verslaving: het gevoel te leven, het zelf.

    Hierom is meditatie zo handig en belangrijk. Het helpt je om af te kicken 🙂 (als je het juist doet natuurlijk, ook meditatie wordt in 99,99% van de gevallen gebruikt om op zoek te gaan naar een nieuwe ervaring)

Reacties zijn gesloten.