Ik mis een vragende, nieuwsgierige en onderzoekende houding bij mijzelf

Leestijd: < 1 minuut

22:30 – Ik heb de hele tijd een houding van ik weet wel hoe het zit. Ik heb de hele tijd een houding van ‘denken te weten’. Ik ben me er bewust van dat ik niets weet, maar tegelijkertijd pretendeer ik wel de hele tijd iets te weten met mijn starre houding. Ik mis bij mijzelf een vragende, nieuwsgierige en onderzoekende houding. Ik mis bij mijzelf een onbevangen en open blik die kinderen van nature hebben. Ik weet ook dat als ik op deze manier doorga ik het niet ga redden. Ik ga dan de Waarheid niet realiseren en ‘Verlichting’ niet bereiken. Dat is mij wel duidelijk. Daar moet echt iets in veranderen.

Een aspect dat hiermee te maken lijkt te hebben is vertrouwen in/op mijzelf. Ik ervaar nog steeds weinig zelfvertrouwen en op de een of andere manier blijf ik mijzelf saboteren. Ik blijf mijzelf tegenwerken en daarom geloof ik dat ik het niet kan, dat ik het niet weet en dat het mij niet gaat lukken. Ik kan namelijk niks. Anderen kunnen het allemaal wel, maar ik kan niks. Ik blijf mijzelf afwijzen en ik blijf de last van mijn eigen afwijzing met mij meedragen. Er is niemand die mij hiermee kan helpen. Ik zal mijzelf moeten helpen. ~ lzv