Je loopt het risico alles te verliezen wat je denkt nodig te hebben = onzin en onwaar

Leestijd: < 1 minuut

20:30 – Mijn laatste en enige spirituele leraar beweert dat je op weg naar ‘Verlichting’ het risico loopt alles te verliezen wat je denkt nodig te hebben. Ik geloofde altijd blindelings wat hij beweerde zonder zelf na te denken, net zoals dat ik hem geloofde dat het (uit)leven van je hoogste waarheid een effectieve manier is om ‘Verlichting’ te bereiken. Wat een grap dat ik deze onzin allemaal geloofde zeg…

‘Verlichting’ = permanente realisatie van de Waarheid = er is ‘niks’. Als je als spirituele leraar dus zegt dat je op weg naar ‘Verlichting’ het risico loopt alles te verliezen wat je denkt nodig te hebben, dan sla je echt de plank mis en ben je zelf gewoon niet ‘Verlicht’. Je loopt als zoeker immers niet het risico alles te verliezen wat je denkt nodig te hebben, want je verliest sowieso alles. Je hele zelfbeeld en wereldbeeld gaat eraan, dus wat nou risico lopen?

Het ego is een uitdrukking van zelfafwijzing en daarmee dus een mechanisme dat steeds ‘iets’ nodig heeft, omdat het namelijk niet onafhankelijk van ‘mij’ kan bestaan. Het ego moet constant gevoed worden en heeft continue nieuwe energie nodig, anders gaat het ego langzaam dood. Als ik dus ‘Verlichting’ wil bereiken, zal ik al mijn ideeën over wat ik (lees: het ego) denk nodig te hebben los moeten laten, inclusief mijn zelfbeeld en het beeld dat ik van de wereld en werkelijkheid heb. Alles dus. Of zoals Jed McKenna zegt: “de prijs voor de waarheid is alles, de prijs voor de waarheid is niets.” ~ lzv