Mijzelf iets voornemen zonder er een doel van te maken

Leestijd: < 1 minuut

10:30 – Waar ik ontzettend moeite mee heb is mijzelf iets voornemen zonder er een doel van te maken. Natuurlijk zou ik mijzelf helemaal niets meer voor kunnen nemen, maar dat is niet de oplossing van het probleem. Dat is symptoombestrijding en vervolgens tegen mijzelf zeggen dat het probleem is opgelost. Mijzelf voor de gek houden noem ik dat.

Mijn ego is erg rigide, inflexibel en star. Ik heb een aantal kenmerken van autisme, maar dat is in mijn beleving niet de reden waarom mijn ego rigide, inflexibel en star is. Mijn eerste ingeving is gebrek aan vertrouwen in mijzelf en het Leven. Een beetje een algemene verklaring, ik weet het, haha.

Hoe dan ook, wat er dus telkens gebeurt is dat als ik mijzelf voorneem ergens in de week iets te doen, dan maakt mijn ego er direct een doel van dat moet gebeuren. Het is een controlemechanisme waarbij er direct focus ontstaat op het zelfgecreëerde doel en een drang om het te realiseren. Het resultaat van het behalen van een doel is vaak geen goed gevoel, maar eerder opluchting. Zo van, ik heb het gehaald en nu kan het niet meer fout gaan. Nu kan ik niets meer fout doen → een angst om te falen projectie dus. ~ lzv