Notitie

Spiritueel zelfonderzoek is moeilijk, omdat…

Leestijd: < 1 minuut

Spiritueel zelfonderzoek is ontzettend moeilijk, omdat ik van mijzelf vraag om naar mijzelf te kijken met het doel mijzelf te ontleden, doorzien en los te laten. Spiritueel zelfonderzoek is de overtreffende trap van zelfreflectie, omdat spiritueel zelfonderzoek – waarvan zelfreflectie een belangrijk onderdeel is – telkens tot opheffing van een gedeelte van het vermogen tot zelfreflectie leidt.

Verder vind ik spiritueel zelfonderzoek moeilijk vanwege deze drie redenen:

  1. Tijdens het zelfonderzoek moet ik continue switchen tussen het persoonlijke egoperspectief en het absolute perspectief van het Geheel of het Ene Ding om een uitwerking tot een goed einde te brengen.
  2.  Het doorzien van een overtuiging uit zich in het loslaten van een overtuiging en daarmee het omarmen én betreden van het onbekende en het loslaten van controle.
  3. Het kan ontzettend uitdagend zijn om geleerde ‘kennis’ en inzichten die ik heb opgedaan via zelfonderzoek in de praktijk toe te passen.

~ lzv