Tuinieren bij mijn tuinvriendin

Leestijd: < 1 minuut

12:00 – Gistermiddag heb ik een paar uur met mijn tuinvriendin van 82 heerlijk in haar geweldige tuin gewerkt – het is echt een paradijs. Ik vind het contact tussen ons erg leuk en boeiend, en ik geniet van haar aanwezigheid en de manier waarop ze mij dingen over tuinieren leert. Het contact tussen ons is vrij, ongedwongen en liefdevol, precies zoals een contact hoor te zijn. Echt tof!

Toen ik gisteravond om half 7 thuiskwam had ik toch wel aanzienlijke spierpijn, omdat ik niet echt meer gewend ben om uren achter elkaar fysiek werk te verrichten. Wat ook bijzonder is, is dat ik een lichte buikpijn voelde – ik werd mij er in ieder geval toen pas bewust van – toen ik ontspannen op de bank zat. Ik heb zo’n idee dat ik toch nog teveel bezig was met en gefocust op de tuinactiviteiten zelf in plaats van continue aanwezig te zijn in mijzelf. Het bijzondere hieraan is dat ik al jaren geen buikpijn meer heb gehad/gevoeld en dat gedrag gebaseerd op angst en controle zich bijna altijd uitte in de vorm van lichamelijke spanning. Voor mij is de buikpijn een aanwijzing dat ik stappen in de goede richting aan het zetten ben en ik steeds zachter word richting mijzelf en het Leven. Een mooie ontwikkeling vind ikzelf. Ik vond dan ook fijn om het uur erna de buikpijn gewoon te voelen en ‘ermee te zijn’. ~ lzv