Waarom voel ik mij slecht en bedroefd? = non-acceptatie

Leestijd: < 1 minuut

19:00 – Ik voelde mij de hele dag al slecht en een tikkeltje bedroefd. Tegelijkertijd had ik ook de hele dag koude handen en voeten en druk op mijn voorhoofd, wat vaak een aanwijzing is dat ik mij actief met het ego identificeer. Toen ik zojuist een warme douche nam realiseerde ik mij dat ik niet wilde accepteren dat ik mij slecht en bedroefd voelde, omdat ik mijzelf al de hele dag afvraag waarom ik mij slecht en bedroefd voel.

Kortom, ik bood al de hele dag weerstand tegen hoe ik mij voelde en ik was mij er niet van bewust. Bizar. Mijzelf afvragen waarom ik mij slecht en bedroefd voel veronderstelt dat het anders zou moeten zijn hiernu en dat ik mij ook anders kan voelen hiernu, als ik maar de reden/oorzaak weet. Onzin natuurlijk. Ik heb van de week al vastgesteld dat ik niet zelf kan bepalen hoe ik mij voel, maar blijkbaar zit het gedachtepatroon toch iets dieper dan ik dacht. Alert blijven dus 🙂 ~ lzv