Gekwetst voelen is een keuze ~ Mijn waardering naar mijn moeder geuit

Leestijd: 2 minuten

21:30 – Gistermiddag ben ik wezen wandelen met mijn tante nadat ik haar meer dan een jaar niet had gezien. In dit bericht vertel ik waarom ik de ontmoeting met haar spannend vond. We hadden afgesproken op het station en hebben vervolgens een mooie boswandeling gemaakt van zo’n zes kilometer. Ik merkte dat ik het leuk vond om haar weer eens te zien en te spreken. Tijdens onze wandelpauze kwam – onder het genot van een warme chocolademelk met slagroom en een appeltaartje – mijn confronterende e-mail richting mijn oom ter sprake, welke ik een half jaar geleden naar hem heb verstuurd. Mijn tante vertelde mij dat ze zich ook aangesproken voelde en zich daarom ook gekwetst voelde door mij. Bovendien stelde ze dat ik had geoordeeld over mijn oom én haar in mijn e-mail, terwijl ik in werkelijkheid alleen heb gedeeld hoe ik mijn oom als kind heb ervaren: onveilig, grillig en niet-liefdevol. Leg dan maar eens uit dat gekwetst voelen een keuze van iemand zelf is, haha. Bij de Zwarte Pieten-discussie kon ze het makkelijk zien, maar ze zag niet dat ze precies hetzelfde deed.

Ik heb nog wel mijn excuses aan mijn tante aangeboden voor het feit dat ik mijn oom – en haar in CC – een e-mail heb gestuurd in plaats van gewoon een face-to-face gesprek met hem (en haar erbij) aan te gaan. Ik heb mijn oom in de week na de verstuurde e-mail nog wel gebeld, maar hij hing direct de telefoon op, haha. Misschien wil ik hem alsnog uitnodigen voor een gesprek, maar daar twijfel ik nog over.

Ik heb mijn waardering naar mijn moeder geuit

Diezelfde avond ben ik vervolgens naar mijn moeder geweest met een schitterende bos bloemen om haar te vertellen dat ik van haar houd en ik het waardeer wat ze allemaal voor mij heeft gedaan en dat ze altijd voor mij heeft klaargestaan – en dat nog steeds doet. Dat ontroerde haar enorm, omdat ze de afgelopen twee jaar ook flinke feedback van mij heeft ontvangen over haar opvoeding aan mijn zusje en mij vroeger. Ik vond dat ze de bos bloemen en mijn woorden meer dan verdiend had en ik wilde haar daarom graag in het zonnetje zetten. Dat was gelukt en we hebben er beiden enorm van genoten. Hartstikke leuk!

Een ontzettend drukke dag

Vandaag was het een ontzettend drukke dag. Ik heb mijn poes vanochtend naar de dierenarts gebracht, omdat zij een gebitsreiniging kreeg vanwege ontstoken tandvlees bij haar bovenste twee hoektanden. Ik moest haar om 8:30 uur brengen en ze zou de rest van de dag daar blijven om onder narcose geholpen te worden. Uiteindelijk heb ik haar om 15:30 uur gezond en wel opgehaald 🙂

Nadat ik mijn poes bij de dierenarts had afgegeven ben ik naar mijn tuinvriendin van 82 geweest om een jong boompje (een uitloper) en andere planten uit haar tuin te halen die ik mocht hebben. Echt superblij mee 😀 Het gaat namelijk om de clerodendrum trichotomum ook wel de pindakaasboom of de kansenboom genoemd. Deze boom komt oorspronkelijk uit China en Japan en is werkelijk schitterend. Het grappige is dat als je goed over de bladeren wrijft je een pindakaasgeur ruikt, echt bizar. Ik heb mijn tuinvriendin vervolgens een paar uur geholpen met bladruimen omdat ze aanstaande vrijdag 83 jaar wordt – wat een leeftijd! – en ze wilde graag dat haar tuin er mooi uit zou zien. Ik merkte dat ik het ontzettend leuk vond om haar te helpen en te zorgen dat de tuin er top uit zou zien voor haar verjaardag. Dat is gelukt! ~ lzv