Ik voel mij uitgeblust en ik heb last van mijn prostaat

Leestijd: 2 minuten

10:00 – Ik merk dat ik mij de laatste dagen uitgeblust en futloos voel – ik voel me verder vrij goed πŸ™‚ Het voelt alsof ik continue een zware fysieke of energetische last met mij meedraag. Het meedragen van een last is voor mij niet nieuw, dat doe ik eigenlijk als sinds mijn tienertijd, maar het lijkt erop alsof ik mij er (eindelijk) langzaam aan overgeef aangezien mijn lichamelijke spanning tegelijkertijd ook afneemt. Misschien is het zo dat mijn chronische lichamelijke spanning een uitdrukking van weerstand is tegen die energetische last (= het ego) die ik al mijn hele leven voel en met mij meedraag? Dat ik altijd heb geprobeerd om er vechtend vanaf te komen? Het ego die vecht met zichzelf, haha.

Een ander fenomeen waar ik de laatste week last van heb is mijn prostaat – althans dat vermoeden heb ik. En het bizarre is dat ik mijn prostaat voornamelijk voel als ik weerstand bied tegen ‘Dat Wat Is’ en ergens halsstarrig aan vasthoud, voornamelijk als ik iets bijvoorbeeld per se af wil maken/doen. Heel bizar. De afgelopen tien jaar heb ik legio lichamelijke klachten gehad die ik achteraf gezien bijna allemaal toe kan schrijven aan mijn identificatie met het ego (lees: het gevolg was van vechten tegen mijzelf en het Leven), maar het kan geen kwaad om er even mee naar de dokter te gaan voor een second opinion natuurlijk.

Waar ik mij al langer bewust van was, maar wat nu echt begint op te vallen, is hoe gespannen ik fysieke activiteiten eigenlijk doe, zoals bijvoorbeeld: afwassen, stofzuigen, schoonmaken, haren wassen, in de tuin werken en fietsen. Ik merk het voornamelijk aan mijn gespannen handen die ik gebruik om een activiteit uit te voeren. Voor mij wijst dit op angst en de samenhangende controledrang om te voorkomen dat er ergens iets mis en verkeerd gaatΒ β†’ het moet perfect gaan/gedaan worden, want anders doe ik het niet goed, want ik doe altijd alles fout. De gespannen houding lijkt dus het gevolg te zijn van mijn angst om te falen en het in stand willen houden van het zelfbeeld ‘ik ben perfect’. Ik hoop dat de komende tijd de scherpe kantjes ervan afgaan en ik meer ontspannen dingen kan aanpakken. ~ lzv