Notitie

Kinderen hoor je toch ook nooit zeggen dat ze verbinding willen maken?

Leestijd: < 1 minuut

Ik gebruik andere mensen om mijn zelfbeeld te bevestigen en daar een zelfgevoel en eigenwaarde aan te ontlenen. Mijn drang om verbinding te willen maken met andere mensen is niets anders dan het willen creëren én nastreven van een goed gevoel. Verbinding willen maken met anderen is altijd gebaseerd op angst, de angst voor peilloze leegte en diepte in mijzelf – het ‘niets’. Natuurlijk vind ik het zo nu en dan ook fijn om in gezelschap van anderen te zijn, maar dan ben ik niet (obsessief) op zoek naar het maken van verbinding. Dat is echt een egomechanisme. Kinderen hoor je toch ook nooit zeggen dat ze (meer) verbinding willen maken met elkaar? Wat een volwassen onzin is dat ‘verbinding willen maken’ toch. ~ lzv