Schrijven vanuit mijzelf, voor mijzelf en door mijzelf

Leestijd: 2 minuten

15:00 – Ik merk dat het moment is aangebroken om een andere schrijfrichting in te slaan. De manier van schrijven t/m eind oktober 2018 was vooral gericht op anderen en Google met de achterliggende onbewuste overtuiging dat ik ‘gezien wil worden’. Het is een manier van schrijven die voortkomt uit een diepe zelfafwijzing en geen recht doet aan wie ik werkelijk ben en hoe ik mij werkelijk uit wil drukken. Het is een manier van schrijven waarbij ik continue controle probeer te houden en eigenlijk nooit uitstijg boven het niveau dat ik tot nu toe heb behaald. Het is een manier van schrijven waarbij ik vooraf controle probeer te houden op het schrijfproces om zodoende achteraf autoriteit, aanzien en waardering te verwerven. Deze manier van schrijven komt vanuit het ego en is alleen maar voor én door het ego. Ik ben er klaar mee.

De sterke drang om ‘gezien te willen’ worden door de tijd heen

Het is grappig om door te tijd heen waar te nemen hoe ik steeds een stukje van mijn drang om ‘gezien te willen worden’ op heb gegeven. In 2010 begon ik met mijn eerste website wat eigenlijk een uitdrukking was van mijn inzichten die ik had opgedaan tijdens een driedaagse non-duale ervaring in november 2009. Op die website deelde ik mijn inzichten en onderbouwde die met de ‘kennis’ uit de boeken van Jed McKenna. Achteraf gezien ging mijn ego gewoon aan de haal met de driedaagse non-duale ervaring en probeerde het op die manier alsnog speciaal, bijzonder, belangrijk, waardig, etc. gevonden te worden.

In september 2015 ben ik begonnen met het geven van workshops over hoe je zelfonderzoek doet in de praktijk. Wat een lachertje dat ik geloofde wat zelfonderzoek doen inhield, en dat ik andere mensen daarvoor geld heb durven vragen. Ik heb mijzelf en degenen die ik de workshop heb gegeven ontzettend voor de gek gehouden. In juli 2017 ben ik gestopt met het geven van workshops, omdat ik teveel last had van lichamelijk spanning als gevolg van mijn eigen onzekerheid, minderwaardigheid en hooggevoeligheid – door mijn hooggevoeligheid kan ik lichaamssensaties van anderen voelen waar ikzelf ontzettend last van heb.

Uiteindelijk kwam ik er in juli 2018 achter dat ik tot dan toe nog nooit effectief zelfonderzoek had gedaan en ik heb vervolgens mijn vorige website direct offline gezet. Ik was helemaal klaar met doen alsof ik wel wist wat zelfonderzoek doen inhield, en bovendien was ik ontzettend kwaad op mijzelf en op degene die mij zogenaamd had geleerd hoe je effectief zelfonderzoek doet. Hij snapt er zelf ook helemaal niks van ben ik achter gekomen, haha. Een typisch voorbeeld van de blinde die de blinden leidt. En dat leidt tot… niks natuurlijk.

En nu, 11 november 2018, ben ik erachter dat ik ook zelden tot weinig iets vanuit mijzelf, voor mijzelf en door mijzelf heb geschreven. Het is tijd om al die ideeën die ik heb over hoe vaak ik moet schrijven, wat ik moet schrijven, wanneer ik moet schrijven en hoe dat eruit moet komen te zien, los te laten. Het is tijd om helemaal onderaan de ladder te beginnen en opnieuw te leren schrijven, maar niet vanuit angst en denken iets nodig te hebben, maar vanuit Liefde en wie ik werkelijk ben (lees: Bewustzijn). ~ lzv