Notitie

Verbinding maken met anderen is een illusie

Leestijd: < 1 minuut

Vanuit het absolute perspectief bekeken is verbinding (willen) maken met anderen absolute waanzin. Het slaat helemaal nergens op, omdat er in werkelijkheid niets is wat niet verbonden is met elkaar. Dat wat ik werkelijk ben – Bewustzijn of het Geheel – omvat namelijk alles en niets is dus uitgesloten. Doordat ik mij identificeer met het ego en geloof een afgescheiden wezen te zijn, heb ik mijzelf afhankelijk en kwetsbaar gemaakt voor de reacties van anderen. Anders gezegd, ik creëer zelf de ervaring en het risico op eventuele niet-verbondenheid als anderen mijn poging om verbinding te maken – om welke reden dan ook – afwijzen. In werkelijkheid ben ik dus al verbonden met alles en iedereen, maar ik geloof dat ik niet verbonden ben met alles en iedereen, dus ga ik proberen – vanuit zelfafwijzing – verbinding te maken met anderen, haha. Een perfect recept voor mislukking. Hilarisch. ~ lzv