Het ego wendt energie uit de Bron aan om zijn eigen dood te vermijden

Leestijd: < 1 minuut

19:00 – Het herhalen van, overdenken van, reageren op, in gesprek gaan met, weerstand bieden aan, verzetten tegen, vastklampen aan, etc., kortom betekenis en waarde toekennen aan een gedachte, woord, stem, commentaar, mentaal beeld en/of plaatje is dé manier van het ego om zichzelf in zijn eigen energetische behoefte te voorzien en daarmee zijn voortbestaan te garanderen.

Op de één of andere manier ben ik (lees: het ego) in staat om door middel van identificatie energie uit de Bron af te knijpen, te manipuleren, aan te wenden, om te leiden, te dwingen tot, etc. ten behoeve van het voortbestaan van het ego en mijn eigen ervaring als afgescheiden persoon.

Ik (lees: het ego) ben verslaafd aan ‘denken’ omdat het – naast het mogelijk opleveren van een goed gevoel – voorziet in de eerste levensbehoefte van het ego: nieuwe energie. Door mijzelf te blijven identificeren met het denken scherm ik mij af voor het oneindige ‘niets’ en zorg ik ervoor dat ik niet het gevoel én de ervaring heb dat ik langzaam doodga. Door gedachten te herhalen, te overdenken, erop te reageren, etc. probeer ik mijn eigen energetische dood – de dood van het ego – te vermijden en houd ik de energetische luchtbel waar ik mij in bevind levend. Alleen maar omdat ik geloof dat ik de energetische luchtbel zelf ben. ~ lzv