Kan het Geheel, het Ene Ding of Bewustzijn zich met het ego identificeren?

Leestijd: < 1 minuut

11:30 – Een thema waar ik twee weken geleden al mee begonnen was – maar nog niet heb uitgewerkt – is wat identificatie met het ego nou precies betekent. Ik gebruik de term identificatie regelmatig in combinatie met het ego, maar ik weet eigenlijk niet precies wat het nou betekent en inhoudt.

Vanochtend vroeg ik mij of het Geheel, het Ene Ding of Bewustzijn zich met het ego kan identificeren. Dat lijkt mij niet omdat het Geheel zich alleen kan identificeren met ‘iets anders’, waardoor het Geheel automatisch geen eenheid meer vormt en in een staat van afgescheidenheid verkeerd of terecht komt. Nee, dat is niet mogelijk. Dan is mijn conclusie dat alleen het ego zich kan identificeren met het ego. En dat het ego en de ervaring van afgescheidenheid plaatsvinden binnen de eenheid van het Geheel. Hoe dat werkt weet ik niet precies.

Ik merk in ieder geval dat het belangrijk is om goed onderzoek te doen naar mijn idee van identificatie met het ego, om zo ook een duidelijker beeld te krijgen van wat het Geheel nu precies is/inhoudt en hoe identificatie met het ego in zijn werk gaat. Zelf heb ik het vermoeden dat het ego een energetische entiteit is die zichzelf continue van nieuwe energie voorziet door zich te identificeren met zichzelf. Het stookt zelf het energetische vuurtje telkens op binnen de eenheid van het Geheel. ~ lzv

3 reacties op “Kan het Geheel, het Ene Ding of Bewustzijn zich met het ego identificeren?

 1. kijk, lekker bezig , nu komen de juiste vragen haha
  Je bent op sommige punten een stuk sneller dan ik was 🙂

  • Dank je 🙂 Het is natuurlijk ook wel handig om een handleiding naast me te hebben liggen waarmee ik mijzelf een hoop onnodig gezoek en omwegen bespaar 😉

   Wat ik ook echt begin te ervaren dat onderzoeken en werken vanuit ontspanning het meest effect en efficiënt is. Terwijl ik altijd heilig overtuigd was dat effectiviteit en efficiëntie alleen bereikt kan worden met inspanning, haha. Voor het stellen van goede vragen geldt precies hetzelfde.

   • Ja mooi he. Bijna al mijn beste inzichten kwamen gewoon in mij op tijdens meditatie. Juist als ik nergens aan probeerde te denken haha.

Reacties zijn gesloten.