Notitie

Vechten met het ego is mijn eigen keuze

Leestijd: < 1 minuut

Ik was altijd in de veronderstelling dat (de duur van) mijn gevechten met het ego ook deels aan het ego toegeschreven konden worden. Dat het ego ook invloed en macht heeft of een gevecht met mij doorgaat of niet. Ik realiseerde mij zojuist dat het ego geen enkele macht heeft en dat elke weerstand, elk verzet en elk gevecht met het ego mijn eigen keuze is. Alles wat ik ervaar is mijn eigen keuze. Er is geen enkele kracht buiten mijzelf die hiernu mijn pijn en lijden veroorzaakt behalve ikzelf. Ik doe alles mijzelf aan. Ik blijf vasthouden aan het ego. Ik blijf ermee vechten en zeggen dat ik ermee op wil houden, maar ik doe precies het tegenovergestelde. Het is heel simpel: of ik blijf vechten met het ego óf ik omarm het ‘niets’, de Leegte en de dood. Dat is de enige keuze die er werkelijk bestaat. Kiezen voor het bekende óf het onbekende, telkens weer opnieuw. ~ lzv