Notitie

De toetscriteria van Waarheid

Leestijd: < 1 minuut

Ik geloof dat Waarheid moet bestaan. Ik geloof dat er ergens iets waar moet zijn en op basis van het boek ‘Jed McKenna’s theorie van alles’ heb ik alle toetscriteria voor mijzelf vastgesteld en hieronder beschreven.

Waarheid dient…

 • Onveranderlijk, onvergankelijk en constant te zijn.
 • Aantoonbaar in alle dingen aanwezig te zijn.
 • Onafhankelijk van tijd, ruimte en alle andere dingen te bestaan.
 • Totaal en universeel te zijn – niet ergens een onderdeel van te zijn.
 • Oneindig te zijn – niet beperkt of begrenst te zijn.
 • Absoluut te zijn – geen deel of onderdeel of aspect van iets anders te zijn = niet relatief te zijn.

Waarheid bestaat en is absoluut en onwaarheid bestaat niet. Het enige dat aan deze toetscriteria voldoet is Bewustzijn → datgene wat ‘ik’ in werkelijkheid ben. ~ lzv

2 reacties op “De toetscriteria van Waarheid

 1. Energie?

  Universum?

  Dus:

  Waarheid = bewustzijn = energie = universum?
  Is dat wie je werkelijk bent ?

  • Ik heb zelf vastgesteld dat het enige juiste antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ is: ik weet het niet. Ik zou Bewustzijn, Liefde, Universum, Dat Wat Is, etc. kunnen zeggen, maar die woorden/termen hebben alleen maar waarde en betekenis vanuit het egoperspectief. Ik zou het zo goed elke andere benaming kunnen gebruiken, omdat het toch niet uitmaakt voor mijzelf. Het naampje doet er alleen toe voor mensen die (nog) vastzitten in de egostaat, zoals ikzelf 🙂

   Ik heb onlangs een lijst gemaakt van alle zaken die ik geloof te zijn, en ik ben nu aan het onderzoeken of ik het tegendeel ervan kan bewijzen. Naar aanleiding van je verhaal over witte zwanen en één zwarte zwaan. Dat inzicht was/is erg belangrijk voor mij 🙂 Zie: http://www.levenzondervragen.nl/2019/01/wie-ben-ik-ben-ik-kan-ik-het-tegendeel-bewijzen/

   Energie en het universum zijn wel interessante uitdagingen om te onderzoeken, omdat ze de meeste toetscriteria van de Waarheid doorstaan (op het eerste gezicht), en toch kan ik het natuurlijk niet zijn.

   Bedankt voor je input in ieder geval 🙂 Ik hoop dat het goed met je gaat en je jezelf een beetje vermaakt.

Reacties zijn gesloten.