Het ego valt ‘mij’ als het Geheel continue aan

Leestijd: < 1 minuut

20:30 – Ik begin eindelijk door te krijgen hoe agressief het ego eigenlijk is richting ‘mij’ als het Geheel, het Ene Ding of Bewustzijn. Het ego valt o.a. de volgende aspecten van ‘mij’ aan:

  • Hoe ‘ik’ mij voel en de gevoelens die ‘ik’ hiernu ervaar → sommige gevoelens moeten weg.
  • Hoe goed ‘ik’ het op dit moment doe of vandaag heb gedaan → ‘ik’ moet productief zijn en presteren.
  • Mijn huidige ‘niveau’ wordt vergeleken met die van een maand geleden → ‘ik’ word vervolgens beoordeeld en veroordeeld omdat ‘ik’ achterloop en beter mijn best moet doen.
  • Wat ‘ik’ vandaag nog wel of niet moet doen → ‘ik’ moet productief zijn en mag niet luieren, niksen en ontspannen → ‘ik’ moet voortdurend presteren.

Het ego heeft een hele agressieve manier om te oordelen, dwingen, sturen, manipuleren, weerstand bieden, veroordelen, willen vernietigen, iets opleggen, etc. En die energetische entiteit zit dus in ‘mij’, daar ben ik mooi klaar mee, haha. Even zonder geintjes, ik ervaar het ego als een enorme agressor richting ‘mijzelf’ en ook naar anderen toe. Ik heb mij altijd enorm met het ego geïdentificeerd, dus was ik mij er ook niet van bewust wat het alternatief was. Nu er regelmatig tot vaak volledig afwezige momenten van een actief ego zijn, dringt het pas tot mij door wat een verschrikkelijk energetisch monster er in mij huist. En ik geloof gedeeltelijk nog steeds dat ik dat monster ben, haha. Geen wonder dat het zo’n zooitje is op de wereld, want ik ben duidelijk niet de enige die met zo’n innerlijk monster rondloopt 😉 ~ lzv