Notitie

Het ego zelf is geen probleem om ‘Verlichting’ te bereiken

Leestijd: < 1 minuut

Ik kan alleen ‘Verlichting’ bereiken als ik mijzelf zoals ik mijzelf ken helemaal opgeef. Het ego bestrijden werkt volledig averechts, en vanuit het ego ‘Verlichting’ willen bereiken werkt ook volledig averechts. Het enige wat ik kan doen is mij voortdurend realiseren dat het ego niets met ‘mij’ als het Geheel, het Ene Ding of Bewustzijn te maken heeft, en er telkens bewust voor kiezen om geen energie meer te steken in het voortbestaan van het ego – en het dus langzaam af te laten sterven. Anders gezegd, ik dien er telkens bewust voor te kiezen om mijn zelfverzonnen zelfbeeld op te geven en los te laten. De aanwezigheid van het ego in mijn bewustzijn is dan ook geen probleem, maar mijn gehechtheid eraan is wel een probleem. En die zal ik los moeten laten om ‘Verlichting’ te bereiken. ~ lzv