Ik ben onbewust weer veel met de toekomst bezig

Leestijd: < 1 minuut

21:00 – Ik merk dat het er toch weer langzaam in is geslopen dat ik onbewust met de toekomst bezig ben. Het gaat dan niet om grote levensplannen die ik maak, haha, maar meer om de nabije toekomst. De manier waarop ik mij daarmee bezighoud is erg onopvallend, gewoon en vanzelfsprekend dat ik het dus niet doorhad. Wonderbaarlijk dat ik toch terug kan vallen in oude gedachte- en gedragspatronen waar ik mij in een eerder stadium al van ontdaan had. Door subtiel met de nabije toekomst bezig te zijn vlucht ik uit het hiernu en garandeert het ego zijn eigen voortbestaan, in ieder geval tijdelijk voor dit moment. Het is echt een verslaving. Deze dingen schreef ik zojuist even op:

  • Bedenken wat ik ga doen en/of wanneer ik dat ga doen.
  • Mijzelf bezighouden en bezig blijven.
  • Telkens iets nieuws verzinnen ‘wat nog moet gebeuren’.
  • Vooruitkijken en -denken  aan komende afspraken of morgen → lichtelijk zorgen maken.
  • Voortdurend bedenken wat ik ga doen, en vervolgens zelden iets met tevredenheid doen, haha.
  • Wat ga ik zo doen? Wat ga ik hierna doen?

Het is tijd om het denken weer tegen het denken te keren, want ik merk dat ik te onoplettend en onbewust ben geweest de afgelopen weken. Net alsof ik het verleerd was ofzo, heel apart. ~ lzv