Ik moet terug naar ‘mijn oude niveau’

Leestijd: < 1 minuut

18:00 – Ik merk dat de manieren waarop ik mij op dit moment met het ego identificeer heel sluw en subtiel zijn. Ik zat zojuist op de bank en ik vroeg me af wat nu eigenlijk hiernu het probleem is? Natuurlijk ben ik bezig met een zoektocht naar wie ik werkelijk ben en hoe ik werkelijk in elkaar zit, maar ik voel ook dat ik onnodig aan dingen vasthoud. En ineens viel het kwartje, haha. Ik geloof dat ik teruggevallen en teruggezakt ben in vergelijking met een maand geleden. Ik geloof dat ik averij heb opgelopen en dat ik weer terug moet komen op ‘mijn oude niveau’, wat natuurlijk averechts werkt, haha. Ik liep al een tijdje rond met deze overtuiging en ik had gewoon niet door dat ik eraan vasthield. Ik voel me echt een beetje onnozel nu. In ieder geval heb ik de overtuiging nu herkend en doorzien 🙂

De neiging om situaties, ervaringen, herinneringen, etc. met elkaar te vergelijken blijft aanwezig en is zo vanzelfsprekend dat ik er makkelijk onbewust in meega. Voortdurend vergelijkingen maken en op basis daarvan oordelen en conclusies trekken. Het is zo betekenisloos en zinloos om te doen, behalve om er houvast en identiteit uit te halen (wat ik dus ook doe). Zoals ik eerder al schreef, alle herinneringen zijn gereconstrueerde herinneringen en zijn per definitie allemaal onnauwkeurig en onbetrouwbaar. In de meest letterlijke zin heb ik er niets aan om vergelijkingen te maken op basis van herinneringen. Dit had ik op 2 januari 2019 ook al vastgesteld. ~ lzv