Het enige waar ik mee bezig ben is proberen mij gelukkiger te voelen

Leestijd: < 1 minuut

21:00 – Het enige waar ik mee bezig ben is proberen mij beter en gelukkiger te voelen. Daar zijn al mijn gedachte- en gedragspatronen op gericht – ook al lijken ze tegenstrijdig te zijn aan de doelstelling van het ego/het denken: ‘ik wil mij beter en gelukkiger voelen hiernu.’ Ik blijf vluchten op allerlei manieren om aan het hiernu te ontsnappen, soms omdat ik bang ben, maar vaker omdat ik geloof dat ik mijn eigen ontevredenheid en ongelukkigheid hiernu kan vermijden en ontlopen = onmogelijk.

Oordelen + beoordelen + veroordelen hiernu = denken in tegenstellingen = illusie van controle + illusie van hoop op betere tijden creëren hiernu.

Denken in oorzaak-gevolg hiernu = illusie van controle + illusie van hoop hiernu dingen op te kunnen lossen.

  • Ik ben niet dat wat vlucht.
  • Ik ben niet dat wat oordeelt en veroordeelt.
  • Ik ben niet dat zich beter en gelukkiger wil voelen.
  • Ik ben niet dat wat een juiste keuze wil maken.
  • Ik ben niet dat wat op zoek is naar zichzelf.

De zoektocht naar ‘Verlichting’ wordt gewoonlijk omschreven als een zoektocht naar mijzelf, maar dat slaat nergens op. Ik ben altijd mijzelf en altijd al geweest, wie zou ik anders moeten zijn? En toch geloof ik dat ik niet mijzelf ben → het ego gelooft dat het niet zichzelf is, omdat het twijfelt aan zijn eigen bestaan (en terecht, haha).

‘Dat Wat Ik Ben’ of Bewustzijn kan onmogelijk naar zichzelf zoeken, omdat de eenheid van het Geheel nooit verloren is gegaan. Het ego kan wel naar zichzelf zoeken, alleen realiseert het zich steeds meer dat er niets te vinden is; het bestaan van het ego is altijd al illusionair geweest. ~ lzv