Bewust zijn van ‘iets’ = betekenis geven = niet spontaan zijn

Leestijd: < 1 minuut

20:00 – Bewust zijn van ‘iets’ in mijn geprojecteerde buitenwereld of binnenwereld = ankerpunt en houvast om niet volledig te voelen → angst om te verdrinken in het zwarte gat? Angst om dood te gaan? Angst om niet meer te bestaan?

Bewust zijn van ‘iets’ = betekenis geven aan mijn geprojecteerde werkelijkheid, binnenwereld, lichaam en zelfbeeld = blijven vasthouden aan het ingebeelde ego.

Ik laat niet los in een ervaring en laat mij dus niet gaan, omdat ik constant aan ‘iets’ blijf vasthouden → ik blijf mij constant bewust van ‘iets’ in mijn projectie, zodat ik niet verdrink in het zwarte gat en energetisch doodga.

Een open houding naar het Leven (zowel ‘intern’ als ‘extern’) waarin alles welkom is, is de sleutel tot loslaten. Klinkt logisch en makkelijk, maar dat is het niet 🙂

Zolang ik gefocust en gefixeerd ben op de geprojecteerde buitenwereld, dan kan ik onmogelijk bewust zijn/worden van mijn emoties, gevoelens en ‘inner-weten’ → kan ik er ook niet naar handelen, kan ik niet spontaan zijn en dus onmogelijk iets fout of verkeerd doen = angst om te falen = alles altijd constant en hetzelfde willen houden.

Bewust zijn van ‘iets’ = betekenis geven = controlemechanisme = niet spontaan zijn.

Fixeren en focussen op geprojecteerde binnen- en buitenwereld = emoties, gevoelens en energiestroom proberen constant te houden + blokkeren dat ik spontaan kan zijn/handelen. ~ lzv