Een afwachtende en passieve houding = mijzelf buitenspel zetten

Leestijd: < 1 minuut

19:00 – Een afwachtende en passieve houding lijkt op gewaar zijn van het Geheel, maar is in werkelijkheid een zeer gecontroleerde houding. Ik focus mij dan namelijk totaal op mijn geprojecteerde wereldbeeld/buitenwereld of binnenwereld, zodat ik die onder controle houd → binnen- en buitenwereld proberen constant te houden → controle van mijn emoties/gevoelens, gedrag, handelen en ‘wat er uit mij wil komen’. Er kan dan gewoon niets spontaan ontstaan of opkomen.

Fixatie op ‘iets’, focus op ‘iets’ en bewust zijn van ‘iets’ = het Geheel en het Leven afwijzen. Focus, fixatie en bewust zijn van mijn projectie = verandering afwijzen = geprojecteerde zelfbeeld, wereldbeeld, lichaam en binnenwereld constant en vast proberen te houden.

Als ik focus en fixeer op de geprojecteerde buitenwereld kan ik moeilijk voelen en moeilijker ‘inner-weten’ → kan ik er ook niet naar handelen en dus ook niets fout of verkeerd doen → angst om te falen, waarbij ik geen angst voel trouwens. Op deze manier blokkeer ik ‘mijzelf als Geheel’ volledig omdat ‘ik’ niet opensta voor verandering en ik niet ergens naar kan handelen op basis van ‘inner-weten’. Vervolgens vraag ik (= het ego) mijzelf af “wat moet ik doen?” Haha, wat een onzin zeg. Dit is op dit moment nog steeds mijn grootste valkuil. Een hele geraffineerde manier om ‘mijzelf buitenspel te zetten’. ~ lzv