Een leven ervaren als ego-ik betekent leven in een mist, waas en modder

Leestijd: < 1 minuut

18:00 – De waarnemer is de oorzaak/reden voor het ingebeelde probleem (= projectie) → onderzoek wat de waarnemer gelooft en doorzie het → ‘probleem’ opgelost.

Het leven ervaren als ego-ik betekent dat ik een leven ervaar dat is gehuld in mist, waas en modder; ik ervaar het leven indirect via beelden, concepten en ideeën die ik geloof, in plaats van het  leven direct te ervaren zonder de interpretatie van het denken.

Het Leven vertrouwen betekent dat ik op ‘mijzelf als Geheel’ vertrouw en mijn geprojecteerde buitenwereld, binnenwereld, zelfbeeld en lichaam durf los te laten → het vrijwillig doorsnijden van alle touwen die ‘mij’ vasthouden aan mijn ingebeelde werkelijkheid en de persoon die ik geloof te zijn.

Ik hop telkens van bewust zijn van ‘iets’ naar bewust zijn van ‘iets’, waarmee ik vast blijf houden aan een ingebeelde nachtmerrie waarin ik lijd.

Het ego/het denken gelooft dat ‘ik’ heel anders ben/zou moeten doen, omdat ‘ik’ nu niet ‘mijzelf’ zou zijn en ‘mij’ met het ego/het denken identificeer, haha.

Ik kan nooit terug naar een staat van bewustzijn die ik gisteren of eergisteren had door een bepaald inzicht te zoeken wat ik mij op dat moment te binnen schoot → wat ik hiernu geloof is het ingebeelde probleem, en niets anders. Verdraaid simpele logica. ~ lzv