Leren alles durven loslaten om mijzelf te bevrijden uit de ingebeelde nachtmerrie

Leestijd: 2 minuten

22:30 – Ik ervaar een waarnemende entiteit (WE) in mijzelf die voortdurend op de achtergrond meedraait en alles in de gaten houdt. Deze WE is geen gedachte of gedachtepatroon maar louter een observerend bewustzijn die o.a. zorgt voor identificatie met het lichaam → het creëert bijvoorbeeld de ervaring dat het lichaam aangestuurd wordt door mij, alhoewel ik wel merk dat de WE telkens een fractie later bewust is van het lichaam en wat het doet → de WE is gewoon telkens te laat, haha. Daarnaast houdt de WE het lichaam angstvallig in de gaten, alsof het bang is dat het wat geks of raars gaat doen.

Als ik een intentie heb om bv dieper adem te halen of te voelen, dan volgt de WE direct het spoor en focust zich op de ademhaling (buik) of richt zich op de spanning en gevoelens in de buik.

Zoeken en waarom? = het probleem/de blokkade

Het zoeken naar een oplossing voor ‘iets’ = het probleem/de blokkade.

Het zoeken naar waarom ik niet kan voelen = het probleem/de blokkade.

Zodra ik mij bewust wordt van mijn binnenwereld, ontstaat er direct lichamelijke spanning en weer de vraag waarom? Het zoeken naar een reden/ oorzaak en waarom? = het probleem. Heel irritant allemaal die paradoxen en vicieuze cirkels, haha.

Bewust proberen te zijn/blijven van lichamelijke sensaties, emoties, gevoelens en energiestromen creëert direct blokkades hiernu → ik zit direct in mijn hoofd en volg alle verschijnselen (vanuit mijn hoofd) op de voet en houd ze nauwlettend in de gaten.

Om mijzelf in het zwarte gat in mijzelf te laten wegzakken, dien ik de touwen die mij vasthouden aan de ingebeelde ankerpunten in mijn geprojecteerde werkelijkheid door te snijden. Pas dan zal ik langzaam kunnen leren om mee te deinen op de oceaan van het Leven. Leren alles durven loslaten om mijzelf te bevrijden uit de ingebeelde nachtmerrie waarin ik constant lijd. ~ lzv