Mijzelf ‘verbergen’ voor geprojecteerde anderen en buitenwereld

Leestijd: 2 minuten

18:00 – De volgende activiteiten doe ik om mijzelf te ‘verbergen’ voor geprojecteerde anderen en de geprojecteerde buitenwereld, om te vluchten voor mijzelf, om te vluchten voor wat ik voel, om te vluchten voor hoe ik mij voel, zodat ik niet vanuit Liefde kan handelen, gedragen en spontaan kan zijn:

  • Bewust zijn van ‘iets’ in de buitenwereld.
  • Bewust zijn van ‘iets’ in de binnenwereld, bijvoorbeeld lichamelijke spanning of spanning in mijn buik.
  • Bewust zijn van het lichaam.
  • Bewust zijn van wat ik doe, hoe ik mij gedraag en hoe ik handel in de wereld.
  • Focussen, fixeren en concentreren op ‘iets’.
  • Versnellen, haasten, moeten, mijzelf dwingen, mijzelf dingen opleggen.
  • Doelen najagen, na streven en proberen te bereiken.

Ik heb mijzelf ‘buitengesloten’

Als ik spanning in mijn geprojecteerde binnenwereld waarneem, dan ervaar ik dat ik mezelf heb ‘buitengesloten’. De waarnemer kijkt naar de geprojecteerde binnenwereld en gelooft dat hij niet naar binnen kan → klopt ook, omdat de waarnemer niet ‘naar binnen’ kan → de waarnemer is de blokkade. De waarnemer is een uiting/uitdrukking van non-acceptatie → de waarnemer blokkeert de emoties, gevoelens en energiestromen in het lichaam, wat zich uit in spanning in mijn buik en de rest van het lichaam.

De focus, fixatie en concentratie op ‘iets’ zorgt naast de blokkade van emoties, gevoelens, sensaties en energiestromen ook voor een blokkade in handelen en gedrag vanuit Liefde → de waarnemer (= ik) kan alleen maar handelen vanuit angst hiernu.

Vertrouwen hebben in de oneindige oceaan van het Zijn

Ik geloof dat ik de blokkade alleen kan oplossen als ik mij laat gaan, als ik mijn handelen en gedrag laat gaan → als ik de controle over mijn gedrag en handelen loslaat → klopt niet, omdat de blokkade op handelen en gedrag een gevolg is van het blokkeren van de energiestromen, emoties en gevoelens in mijzelf. ‘Mijzelf laten gaan’ = ‘doen’ en werkt alleen maar averechts.

Ik wil gewoon niet voelen, omdat ik mij dan niet meer verschuil en verberg voor anderen en de buitenwereld → ik laat zien wie ik ben, hoe ik mij voel en wat er in mij omgaat → ik laat de energie in mij stromen en accepteer wat ik voel, hoe ik mij voel en welk gedrag en handelen er uit mij wil komen → ik dein weer mee op de oceaan en heb vertrouwen in de oneindige oceaan van het Zijn/het Leven.

Gewaar zijn van het Geheel + ‘inner-weten’ volgen

De focus en fixatie op de spanning in mijn buik is een extra slot op de deur. Ik heb altijd geloofd dat ik (= de waarnemer) de spanning op wil lossen, maar dat wil ik helemaal niet; ik wil de spanning en daarmee de controle en het voortbestaan van mijzelf (= het ego/het denken) in stand houden – ook al lijd ik hiernu veel pijn.

De enige oplossing is bewust zijn dat er geen reden/oorzaak is voor de lichamelijke spanning hiernu en dat ik – op basis van ‘inner-weten’ – langzaam verder ga met wat ik aan het doen ben → stoppen met proberen ‘het’ op te lossen en mijn ‘inner-weten’ volgen en ‘niet-doen’, ‘niet-reageren’ en ‘niet-oordelen’. Er is hiernu geen enkele reden om spanning in mijn buik te voelen, of dat ik hiernu geen emoties, gevoelens, sensaties en energiestromen zou kunnen voelen → allemaal verzonnen verhaaltjes. Dus: gewaar zijn van het Geheel en mijn ‘inner-weten’ volgen! ~ lzv