De binnenwereld zorgt voor het gevoel een persoon/iemand te zijn

Leestijd: < 1 minuut

22:00 – De binnenwereld is net zoals de buitenwereld een projectie en daarmee volledig afhankelijk van het denken. De binnenwereld is afhankelijk van het denken in termen van wat ik geloof over mijzelf als persoon en de wereld – inclusief anderen – die ik ‘buiten mijzelf’ lijk waar te nemen. Een aantal inzichten die hieruit volgen:

  • Emoties, gevoelens, sensaties en energiestromen lijken te verschijnen in een binnenwereld.
  • De binnenwereld lijkt constant te zijn, omdat het een direct resultaat/ afgeleide is van wat ik hiernu geloof over mijzelf en de wereld – inclusief anderen – die ik waarneem.
  • Het geloof in alle bewuste en onbewuste overtuigingen, concepten en ideeën vormen de binnenwereld als geheel.
  • De binnenwereld als geheel is vrij constant, omdat de identificatie met het denken – bewust en onbewust – ook vrij constant is → daarom is de binnenwereld een direct afgeleide/resultaat van wat ik geloof.
  • Mijn gehechtheid aan de geprojecteerde binnenwereld is een weerspiegeling van mijn gehechtheid aan de geprojecteerde buitenwereld, anderen, het lichaam en het zelfbeeld.
  • De binnenwereld is de totale energetische component van alle identificaties aan de geprojecteerde buitenwereld, anderen, het lichaam en het zelfbeeld.
  • Waar een overtuiging, concept of idee het mentale aspect is van een identificatie, is de inhoud van de binnenwereld – en uiteindelijk de binnenwereld als geheel – de energetische component van een identificatie.
  • Ik geloof dat ik de binnenwereld ben, omdat de emotionele energie in/van de binnenwereld alles waar ik in geloof substantie geeft en echt maakt → zonder emotionele energie zijn gedachten, ideeën en concepten steriel en betekenisloos.
  • De binnenwereld zorgt voor het gevoel een persoon/iemand te zijn.
  • De binnenwereld is het energetische middelpunt waardoor ik mijn afgescheidenheid als werkelijk ervaar → zonder binnenwereld besta ik als persoon/iemand niet meer.

Wordt vervolgd… ~ lzv