Het idee van geluk en gelukkig zijn van mijn ego

Leestijd: < 1 minuut

20:00 – Mijn idee (= het idee van het ego/het denken) van geluk en gelukkig zijn is de hele tijd niets te hoeven doen, want dan kan ik ook niets fout doen en kan er ook niks verkeerd of mis gaan. Elke activiteit die ik op een dag ‘moet’ doen verstoort direct mijn idee van geluk en gelukkig zijn, omdat het altijd risico’s – hoe klein ook – met zich meebrengt volgens het ego/het denken.

Daarom houd ik er niet van als er dingen in de denkbeeldige toekomst ‘moeten’ gebeuren of gepland staan; het zorgt hiernu al voor ongemakkelijke gevoelens uiteenlopend van lichte onzekerheid tot heftige stress, lichamelijke spanning en angst om te falen. Ik projecteer mijn angst om te falen dus op alle dingen die ik hiernu doe, maar ook op geplande activiteiten in de toekomst waar ik niet onderuit kom.

Om ‘Verlichting’ te bereiken moet ik leren niet verder te kijken dan mijn neus lang is, oftewel hiernu aanwezig zijn, gewaar zijn van het Geheel en constant mijn ‘inner-weten’ volgen, zodat ik deze nachtmerrie achter mij kan laten en werkelijk gelukkig kan zijn i.p.v. een zielig, bekrompen en nietsbetekenend idee van geluk na te streven. ~ lzv