Ik kan mijzelf onmogelijk buitensluiten; de deur staat altijd gewoon open

Leestijd: < 1 minuut

16:30 – Het ego wijst de emoties, gevoelens en sensaties van de binnenwereld af, en sluit zichzelf daarmee buiten → het ego kijkt ‘van buiten’ naar de afgesloten binnenwereld.

Als ik mijn emoties, gevoelens, sensaties en energiestromen controleer (= blokkeren), dan controleer ik mijn gedrag → dan controleer ik hoe ik mij ‘naar buiten’ presenteer.

Ik kan mijzelf natuurlijk niet buitensluiten, dat is een illusie. Ik blijf vrijwillig ‘buiten’, omdat ik bang ben voor het onbekende, voor de emoties, gevoelens en sensaties, voor de energiestromen in mijzelf. Ik ben bang om de controle los te laten.

Mijzelf buitensluiten is gewoon een keuze die ik maak → ik sluit mijzelf buiten omdat ik bang ben voor ‘mijzelf’ → ik ben bang voor mijn emoties, gevoelens, sensaties en energiestromen → ik ben bang voor mijn eigen gedrag en handelen en ‘wat er uit mij komt’.

Ik verschuil mij achter een blokkade en zeg dat ik ‘naar binnen’ wil, terwijl de deur al gewoon openstaat, maar ik blijf de deur dichttrekken en ‘iets anders’ anders de schuld geven, haha. ~ lzv